Вече можем да качваме и собствени снимки в Google Street View

Поредното нововъведение в Street View модула на картографската услуга на Google позволява и на потребителите да обогатяват нейното съдържание.

Виртуалната разходка в CERN, която беше добавена преди по-малко от две месеца в Street View модула на картографската услуга на Google е само едно от многото подобрения, които Интернет гиганта непрекъснато добавя към нея. Най-прясното нововъведение в Street View обаче в някои отношения е дори още по-интересно, най-малкото защото вече и самите потребители могат да добавят собствени изображения към услугата – досега тази възможност беше достъпна само за служителите на Google.

Като за начало на потребителите се предлага да направят панорамни снимки с помощта на цифров фотоапарат или със смартфон. След това фотографиите трябва да се качат на онлайн платформата Views и, посредством достъпен онлайн инструмент, да се обединят в панорама. След това изображенията просто трябва да се публикуват така, че и другите потребители на услугата да могат да ги ползват. Всъщност има варианти и за пълен достъп до снимките, и за ограничен такъв, който може да се предоставя на определени от потребителя хора. С други думи няма проблем да снимате всичко каквото се сетите, включително близките околности на дома или офиса си.

В случай, че новата възможност на Google Street View представлява интерес за вас, компанията е осигурила и подробни инструкции за създаване и споделяне на изображения за услугата. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.