Потвърдено: Toshiba изкупува SSD бизнеса на OCZ Technology

След банкрута на производителя на памети целият SSD бизнес, в това число подразделенията за потребителски продукти, корпоративни решения и софтуер, ще бъдат придобити от Toshiba срещу $35 милиона.

През последните дни известната главно със своите NAND флаш памети и SSD решения компания OCZ Technology попадна в новините с факта, че е на прага на банкрут и със слуховете, че голяма част от активите и могат да минат под управлението на Toshiba. Е, и двете неща вече са факт, потвърден вчера с официално изявление на OCZ. Според официалната информация компанията действително се е споразумяла с Toshiba за продажбата на целия SSD бизнес, в това число подразделенията за потребителски продукти, корпоративни решения и софтуер, които ще бъдат изкупени от японския концерн срещу $35 милиона.

По време на процеса на придобиване, OCZ ще продължи да работи и да обслужва сегашните си и бъдещи клиенти, а Toshiba ще осигури необходимите за целта финанси, уверяват още от производителя на памети. В случай, че сделката бъде одобрена от съответните институции, Toshiba ще стане пълноправен собственик на контролерите, фърмуера и софтуера на OCZ, както и на всички марки и търговски канали на фалиралата компания.


Потвърдено: Toshiba изкупува SSD бизнеса на OCZ Technology

© PCWorld България, pcworld

Продажбата е одобрена от Борда на директорите на OCZ и се очаква сделката с Toshiba да бъде финализирана в рамките на около 60 дни, гласи още официалното съобщение от SSD производителя. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.