Сайтовете на собствен език ще са във фокуса на Домейн форум 2013

"Интернет става на нашия собствен език” е основната тема, която ще бъде обсъждана от водещи чуждестранни и български експерти в областта на Интернет домейните по време на третото издание на Домейн форум 2013, което предстои на 1 ноември.

2013-та ще бъде паметна година в историята на Интернет със стартирането на новата програма, с която над 1000 нови домейна от първо ниво (.swiss, .web, .ninja, .house, .app и др.) ще залеят Интернет пространството в световен мащаб. Изцяло на тази тема е посветено поредното, трето издание на балканската конференция „Домейн форум", което ще се проведе на 1 ноември в София.

Събитието, организирано от сдружение УНИНЕТ, ще стартира в 10 ч. на указаната дата в НДК (зала 3.2), а гост-лектори ще бъдат водещи чуждестранни и български експерти в областта на Интернет домейни, киберсигурност, защита на търговски марки, информират организаторите.

Според официалната информация, тази година ще се представи и една от най-актуалните теми в областта, а именно: "Интернет става на нашия собствен език", тъй като вече ще съществуват домейни, използващи азбука, различна от латиницата, като кирилица, арабски, китайски и т.н. Сред посетителите както обикновено ще бъдат Интернет потребители, представители на местни домейн регистратори, доставчици на Интернет, юристи с насоченост към интелектуална собственост и представители на академичната общност. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.