Стив Балмър обяви, че се пенсионира

Изпълнителният директор на Microsoft призна, че ще се сложи край на кариерата си в близките 12 месеца

Microsoft поднеше сензацията на днешния ден в технологичния свят. Изпълнителният директор на компанията Стив Балмър обяви, че ще се оттегли от поста си и ще сложи край на кариерата си в близките 12 месеца.

ИТ експертът смята да остане в редиците на Microsoft докато бъде излъчен негов наследник на поста, след което ще се пенсионира.

„Никога не можеш да кажеш кога е перфектното време да сложиш край на кариерата си” сподели Балмър. „Започнахме нова стратегия с нова организация и смело мога да твърдя, че разполагаме с невероятен екип. Възнамерявах да се оттегля още преди време, но преходът, който поехме в Microsoft за превръщането на компанията в нещо повече, във фирма, предлагаща най-различни услуги, ме накара да преосмисля решението си. Ще остана изпълнителен директор докато не се намери кой да ме замени на поста.”

От Microsoft вече дори обявиха, че работят по въпроса и специална комисия ще излъчи следващия изпълнителен директор. Неясно е обаче кога точно ще стане това, но при всички положение развръзката се очаква да се случи в близката една година.

„Бордът е изцяло посветен на първо място върху прехода, който поехме” заяви президента на комисията Джон Томпсън. „В същото време обаче работим и по избирането на следващия изпълнителен директор, който, подобно на Балмър, да продължи да води компанията към висотите на технологичния свят.”

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.