BG домейните стават все по-търсени

Това твърди компанията СуперХостинг.БГ, според която домейните от националната зона вече са 10% от всички регистрирани от фирмата Интернет имена. Очакванията са търсенето на такива да нараства, особено през настоящата година, в която се очертава бум на електронната търговия у нас.

Домейните от зоната „.BG" вече съставляват около 10% от всичките 60 000 домейна, регистрирани в родната хостинг компания СуперХостинг.БГ. Според българския доставчик на хостинг услуги, тенденцията е любопитна, предвид факта, че фирмата предлага Интернет имена от българската национална домейн зона от февруари 2011 година. Само през миналата година около 20% от всички регистрирани в СуперХостинг.БГ домейни са в националната зона, а очакванията са търсенето на „.BG" домейни да нараства, особено през настоящата година, в която се очертава бум на електронната търговия у нас.

BG domain

„Домейните от зоната .BG са ценни с високото доверие на потребителите към фирмите, които са ги регистрирали, поради по-сериозната процедура и документите, които са необходими за регистрация", смята Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

Според специалиста, сред предимствата на .BG имената е и фактът, че в тази домейн зона все още има много възможности за съчетаване на различни комбинации на български и на английски език, което дава свобода на новите собственици на уебсайтове. „Освен това, ако бизнесът ви е свързан с България, използването на български домейн би допринесло за маркетинговата ви стратегия и изграждането на вашата марка", добавя М. Дреновски.

За да отбележи тенде4нциата, а и по случай празника на Освобождението на България - Трети март - СуперХостинг.БГ предлага националните интернет домейни от областта .BG с отстъпка от 17%. Така вместо стандартната цена от 58.75 лв. на година с ДДС, всички клиенти на компанията могат да си закупят .BG – домейн на специална цена от 48,75 лв. на година с ДДС. Промоцията е активна до 14 март 2013 г., включително и има за цел да популяризира използването на български национални домейни.

Всеки желаещ може да се възползва от отстъпката от стандартната цена за .BG домейни чрез въвеждането на промо код „3MART" при поръчката на нов домейн. Освен това от компанията съобщават, че всички настоящи и бъдещи нейни клиенти, които добавят и хостинг план „СуперСтарт", „СуперПро" или „СуперХостинг" към тяхната поръчка, ще получат също и отстъпка в размер на 17% от цената на хостинга. Отстъпката се начислява на база стандартна цена на услугата. Тя е валидна само при поръчка на нови услуги за нови и настоящи клиенти. Въвеждането на промо код не анулира останалите бонуси и текущи промоции, които могат да се ползват, съобразно избраните в поръчката услуги.

В случай, че имате нужда от повече информация за регистрацията на .BG домейни, можете да я намерите в блога на СуперХостинг.БГ

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.