Започва поредното издание на състезанието по предприемачество 3Challenge

Четвъртият сезон на състезанието за новаторски бизнес идеи 3Challenge е отворен за кандидатстване, което може да стане онлайн до 28 февруари 2013 г. За първи път тази година конкурсът ще се проведе на английски език с цел да се отвори към участници и от чужбина.

До 28 февруари стартиращи предприемачи от цялата страна ще имат възможност да се включат в поредния турнир по предприемачество 3Challenge като попълнят онлайн формуляр на официалната страница на инициативата. Както обикновено, четвъртият сезон на състезанието се организира от националния клуб по предприемачество Start It Smart и има за цел да покаже как една идея може да се превърне в успешен бизнес за по-малко от година.

Организаторите припомнят, че 3Challenge протича в три етапа – Idea, Seed и Grow, като на всеки от тях участниците получават възможност да представят идеята си пред голяма аудитория, менторство от водещи български бизнесмени, безценни контакти в предприемаческата среда и множество материални и нематериални награди (хостинг, бизнес софтуер, счетоводни услуги, и др.). Победителят от финала – Grow – получава и възможност за приоритетно представяне на своята идея пред потенциални инвеститори.

3Challenge

Първият етап на тазгодишното състезание – Idea - ще се проведе на 30 март в Аулата на Софийския Университет „Св. Климент Охридски". До него ще бъдат допуснати 18 от кандидатствалите екипи, които ще бъдат оценявани от жури в състав: Георги Шарков, изпълнителен директор на ESI Center, Крум Хаджигеоргиев, главен изпълнителен директор на българската софтуерна фирма Melon, Любен Белов, съосновател на НетИнфо.БГ и на инвестиционния фонд LAUNCHub, Александър Ковачев, изпълнителен директор на Red Devil Catering и Даниел Томов, съосновател на фонда Eleven. Журито ще избере деветте екипа, които ще продължат до следващия етап – Seed – и ще имат възможност да се възползват от менторската програма на 3Challenge и множество други материални и нематериални награди.

Важно е да се отбележи, че за първи път тази година състезанието ще се проведе на английски език, като целта е то да се отвори към участници и от чужбина. През изминалите години участието в 3Challenge е билo първа стъпка от успешното развитие на множество стартиращи компании като споделеното работно пространство betahaus, компанията за създаване на бионични протези Smart Hand, онлайн платформата за намиране на майстори Meister Plus, платформата за събития Eventyard, компанията за гемификация GameCraft, както и за виртуални асистентски услуги Virtual Assistants.

Накратко: всички желаещи да кандидатстват в поредния кръг на 3Challenge могат да го направят като попълнят кратък онлайн формуляр до 28 февруари 2013 година. От тях 30 ще бъдат поканени на интервю за допускане до състезанието на етап Idea. Той е насочен към проекти в начална фаза, като основни критерии в подбора на участниците ще бъдат екипът, иновативността на идеята (липсата на подобни продукти или услуги на българския или световният пазар) и нейният пазарен потенциал. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.