Известни са шестте български компании, получили до 200 000 евро от LAUNCHub

До 6 януари Фондът приема и кандидатури на предприемачи от България и региона за финансиране в рамките на 30 000 евро.

Фондът за рисково финансиране LAUNCHub обяви имената на шест компании, получили т.н. SEED финансиране до 200 000 евро, а именно Coherent Labs, DeskGod, Imagga, iMediaShare, Rankur и StorPool. Основаните в България компании са с насоченост към чужди пазари и се характеризират с факта, че техните продукти и услуги вече се радват на първи добри резултати – брой потребители или клиенти, приходи или друго.

Представители на фонда обявиха и началото на поредния "Прозорец за кандидатване" за т.н. Acceleration финансиране от 30 000 евро срещу дялово участие в компанията. До 6 януари 2013 г. предприемачи от България и региона могат да представят своите проекти в сферата на Информационните и комуникационни технологии чрез попълване на онлайн въпросник.

Освен финансиране, одобрените екипи участват и в менторската програма на LAUNCHub, която цели да осигури по-бърз растеж на компаниите, чрез споделяне на опит и откриване на нови партньорства, припомнят още от фонда. При одобрение за тази Акселераторската програма и постигане на бързи резултати, стартиращите бизнеси могат да получат и последващо финансиране до 200 000 евро, какъвто именно е случая и с една от обявените шест компании - Coherent Labs. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.