Google се отказва от бутона “Чувствам се късметлия”

Благодарение на нова функция, наречена Google Instant, в англоезичната версия на търсачката бутонът “I'm Feeling Lucky” вече показва значително по-забавни съобщения и отправя към различни по тематика подборки на сайтове.

Тези дни в един от неофициалните блогове на Google излезе информация за появата нова функция, наречена Google Instant, която на практика елиминира добре познатият бутон «I'm Feeling Lucky» ("Чувствам се късметлия"), препращащ към първите сайтове от списъка при търсене по ключова дума. Вместо това сега при посочване на въпросният бутон с курсора, названието му се променя на случаен принцип в друго като например «I'm Feeling Puzzled», «I'm Feeling Artistic», «I'm Feeling Playful», «I'm Feeling Hungry», «I'm Feeling Wonderful», «I'm Feeling Stellar», «I'm Feeling Trendy», «I'm Feeling Doodly».

Новите наименования са доста красноречиви и с тях на потребителя се предлагат по-разнообразни опции, включващи специфични тематични подборки на сайтова. Например гладните могат да се възползват от опцията «I'm Feeling Hungry», с която могат да направят своя избор от безкраен списък с ресторанти и кетъринг услуги, а ако гладът е за култура «I'm Feeling Artistic» ще ви заведе до случайно избран сайт на картинна галерия или музей.


Google се отказва от бутона “Чувствам се късметлия”

© PCWorld България, pcworld

Засега функцията Google Instant е достъпна в англоезичната, но не и в българската версия на търсачката, в която към момента на настоящата публикация бутонът "Чувствам се късметлия" все още работеше по досегашния начин.

Google home I'm Feeling Lucky 1998

В случай, че сте забравили, бутонът «I'm Feeling Lucky» обогати търсенето с Google още в края на миналия век – през 1998 г. когато изглеждаше като на горния скрийншот. През 2007-а, Мариса Майер (Marissa Mayer), която наскоро оглави Yahoo!, сподели любопитния факт, че само поддръжката на този бутон струва на компанията около $110 млн. годишно (тъй като използването му елиминира рекламните линкове и съобщения). Въпреки това, Google не се отказа от тази функция. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.