Google вече предлага виртуални пътешествия до чудесата на света

World Wonders проектът на Google вече работи и дава възможност на всеки да се “разходи” до 132 от най-известните културни и исторически забележителности в света, без да става от стола пред компютъра.

Тези дни Google обяви старта на една от дългоочакваните си услуги - World Wonders. С нейна помощ вече всеки желаещ може да направи виртуално пътешествие до някои от най-известните световни забележителности, без да мърда и на сантиметър от монитора. В рамките на този проект, който се разработва вече от доста време под егидата на Google's Cultural Institute, предоставя възможност да се видят уникални архитектурни паметници, да се "посетят" исторически места и живописни кътчета на планетата.

Засега услугата Google World Wonders дава достъп до общо 132 исторически и културни забележителности, разположени в 18 страни. Сред най-известните места са например Помпей, Стоунхендж, древни храмове в Япония, катедралата в Кьолн и др. Всички те могат да се разгледат лесно с помощта на мащабируеми изображения и снимки от различни ъгли, като за потребителите е достъпна също допълнителна информация за всяка от забележителностите и клипчета от YouTube.


Новата услуга използва технологията Street View, съчетана с 3D модели. Според информацията от Google, една от любопитните подробности е, че повечето снимки в World Wonders са направени с камери, монтирани на триколесни велосипеди, тъй като Google-мобилите често не можели да стигнат на достатъчно добра позиция за снимане.

Ако желаете да изпробвате сами виртуалната разходка до световните чудеса, просто посетете сайта World Wonders

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.