Започва третото издание на състезанието за млади предприемачи 3Challenge

Събитието, което се организира от студентския клуб по предприемачество Start It Smart, вече е помогнало на няколко фирми да развият бизнес идеите си. Новите кандидатури се приемат до 31 март.

Третото издание на състезанието за млади стартиращи предприемачи 3Challenge започна и всички желаещи младежи на възраст до 29 години могат да кандидатстват със своите иновативни идеи за бизнес до 31 март 2012 година, информират организаторите на инициативата от клуба по предприемачество Start It Smart към Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Климент Охридски".

За да кандидатстват с нови бизнес идеи, желаещите да се включат в конкурса трябва да попълнят формата за участие на официалната уеб страница. Самата надпревара има три етапа: Idea, Seed и Grow. В първия етап – Idea - всички участници подават своите идеи, след което ще бъдат оценени и девет от тях ще преминат към следващия кръг - Seed. Те ще спечелят шестмесечно менторство от водещи български предприемачи и експерти, което ще им помогне да развият своите бизнес идеи.

3Challenge logo

По време на Seed участниците ще бъдат оценени от жури и трима от тях ще преминат към следващия кръг – Grow, в който отново ще спечелят награди. В момента тече етапът Grow на второто издание на конкурса и на практика двете издания ще се застъпят във времето. И трите етапа завършват с големи събития, на които освен самото състезание, има интересни лекции и уъркшопи на тема предприемачество, допълват още от организаторите.

„3Challenge е единственото състезание у нас, в което студенти помагат на други студенти да стартират бизнес. Нарастващият брой участници в предишните издания и няколкото успешни фирми, които започнаха развитието си, участвайки в тях, показват, че сме на прав път. Това ни мотивира да се постараем, новото издание на конкурса да бъде още по-успешно и с по-висока добавена стойност", коментира Николай Стоичков, член на Start It Smart и един от организаторите на състезанието. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.