Цифровите фотоапарати на Kodak отиват в историята

Kodak спира производството на цифрови фотоапарати, видеокамери и фоторамки, след което ще се съсредоточи само върху печелившите за компанията сегменти като производството на принтери, онлайн печата, услугите и аксесоарите, които са съвместими с фото техниката и на други марки.

До средата на тази година компанията Kodak ще прекрати производството на някои от основните си продуктови линии в това число цифрови фотоапарати, компактни видеокамери и фоторамки, съобщи вчера агенция Reuters. Всъщност информацията е официално потвърдена (макар и без да се споменават толкова конкретни срокове) и на фирмената уеб страница, описваща структурните промени в компанията.

Kodak фотоапаратите отиват в историята

Припомняме, че преди по-малко от месец Kodak доброволно подаде заявка за защита от кредиторите съгласно законодателството на САЩ, регулиращо банкрутите. С това компанията на практика обяви фалит след 131 години история в света на фотографията. Сега обаче Kodak ще трябва да се преструктурира, като се избави от губещите дейности и активи. Това е и целта на споменатото по-горе решение, с което компанията се надява да икономисва около $100 млн. годишно, въпреки разходите по закриването на производството (около 30 млн) и без да се смятат неустойките по вече сключени договори.

Според официалното съобщение от сайта на Kodak, след спирането на производството на фотоапарати, видеокамери и фоторамки, компанията ще съсредоточи Consumer ориентирания си бизнес само върху печелившите направления като производството на мастиленоструйни принтери, услугите за онлайн и retail печат, както и предлагането на аксесоари и батерии, които са съвместими с цифровата техника и на други марки. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.