Google подобри дизайна на браузъра Chrome и каталога Chrome Web Store

Новият дизайн на Google Chrome и Chrome Web Store облекчава съществено инсталирането и работата с приложения и добавки.

Малко след като стана ясно, че готви сериозни подобрения в дизайна и работата на своята мейл услуга Gmail, компанията Google съобщи за внасянето на усъвършенствани възможности и в своя браузър Chrome, които имат за цел да направят работата с приложения по-удобна.


Една от новостите в Google Chrome е например стартовата страница, която се зарежда при отварянето на нов таб и вече е оптимизирана така, че да дава достъп както до най-често посещаваните сайтове, така и до най-често използваните уеб приложения. Внесени са също някои нови графични елементи, които улесняват превключването между екраните, а екранът за приложенията дава възможност за произволно подреждане на разположението на иконките, за изтриване на неизползваните приложения и за добавянето на нови такива от уеб каталога Chrome Web Store.

Дизайнът на Chrome Web Store също е "пипнат", като достъпните приложения и разширения вече са представени под формата на колекции от изображения, които се обновяват при всяко влизане в каталога. Опростена и процедурата за инсталиране на приложения, която е сведена до един клик на бутона Add to Chrome. Освен това сега достъпните в Chrome Web Store приложения имат и по-подробни описания, придружени с картинки, видеоклипове и други подробности, които помагат на потребителя да реши доколко ще му е полезна една или друга от програмите. Друга новост е и подобреният интерфейс за писане на отзиви за приложенията, който вече е интегриран със социалната мрежа Google+ (като има възможност отзивите да бъдат и анонимни). 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.