iPad и Android таблетите ще се продават 10 пъти по-добре от Windows-базираните, смятат в iSuppli

Според не особено утешителната за Microsoft прогноза на IHS iSuppli, това положение ще продължи поне до към 2015 г., тъй като ще трябва време очакваната по-добра оптимизация на Windows за работа със сензорни дисплеи да се наложи на пазара.

Аналитичната агенция IHS iSuppli наскоро направи прогноза за очакваните продажби на таблети в периода 2011 – 2015 г., която се оказва не особено утешителна за Microsoft. Според мнението на пазарните изследователи от компанията, поне до към края на споменатия период таблет устройствата, базирани на Apple iOS или Android (т.нар. Media tablets), ще се продават в десетократно по-големи количества в сравнение с тези, оборудвани с Windows OS. Аналитиците очакват към 2015 г. в света да се продават iPad таблети за $262 млн. годишно, докато стойността на годишните продажби на т.нар. РС таблети (с Windows) се очертава към $45 млн. (6 към 1).


 

iPad и Android таблетите ще се продават 10 пъти по-добре от Windows-базираните, прогнозират в iSuppli

 

 

 

Аналитиците от IHS iSuppli се аргументират с факта, че въпреки своите бизнес предимства Windows платформата все още не е достатъчно добре оптимизирана за работа със сензорни екрани, докато чисто мобилните операционни системи вече са доста по-напред в това отношение. Разбира се, има голяма вероятност в новата Windows 8 споменатите проблеми да бъдат решени, но все пак това би могло да се случи едва в края на 2012-а или началото на 2013-а г., а на обновената мобилна платформа ще и трябва и известно време, за да се наложи на пазара. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.