Сделката между Microsoft и Skype вече е факт

Компанията Microsoft официално обяви, че купува Skype за $8,5 млрд. От софтуерния гигант обещават да продължат активното развитие на Skype приложенията за Интернет комуникации не само за техните продукти и услуги, но и за другите популярни платформи като Mac OS X и Linux.

Буквално часове след като в Интернет изтече информацията, че Microsoft се готви да купи Skype, представители на софтуерния гигант потвърдиха сделката, чиято окончателна стойност е $8,5 млрд., и разкроха стратегическия фокус на тази рекордна за компанията инвестиция в средствата за онлайн комуникация, които ще бъдат интегрирани в различни платформи на Microsoft, в това число Lync, Outlook, Messenger, Hotmail и Xbox LIVE. Освен това, поддръжка за Skype ще бъде добавена във фирмената гейм конзола Xbox, контролера Kinect, в мобилната операционна система Windows Phone 7, както и в редица устройства, базирани на Windows гласи още официалната информация.

Въпреки амбициозните планове за внедряването на Skype в своите собствени продукти и услуги, Microsoft обещава да продължи активното развитие на Skype приложенията за Интернет комуникации и за други популярни платформи – от което може да се направи изводът, че корпорацията ще продължи да обновява версиите на Skype, подходящи за Mac OS X и Linux.
"Skype е феноменална услуга, обичана от милиони хора по цял свят. Заедно ние ще можем да създаваме бъдещите комуникации в реално време, така че хората да могат да са винаги във връзка със своите семейства, приятели, клиенти и колеги навсякъде по света", заявява изпълнителния директор на Microsoft Стив Балмър (Steve Ballmer).

След окончателното финализиране на сделката компанията Skype ще продължи съществуването си като бизнес подразделение на Microsoft, а нейният сегашен изпълнителен директор Тони Бейтс (Tony Bates) ще получи статут на вицепрезидент на Microsoft Skype Division и ще бъде пряко подчинен на Стив Балмър. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.