Google Docs се сдоби с инструмент за дискусии в реално време

Благодарение на нововъведението Google Docs позволява на потребителите да разговарят по съдържанието на споделяните документи и да правят по-бързо синхронизирани промени в тях.

Известната уеб услуга Google Docs, която е основен конкурент на Online Office, се сдоби с нов елемент, за който се очаква да улесни значително съвместната работа онлайн по различни проекти. Става въпрос за приспособление, което позволява дискусии в реално време между работещите по проекта, като дава възможност на потребителите да разговарят по съдържанието на споделяните документи и да правят по-бързо синхронизирани промени в тях.


Дискусиите се провеждат в отделна секция в дясната част на прозореца на Docs, като всеки коментар по съвместната работа онлайн е придружен с името и профилна снимка на този, който го прави, като се отбелязва и точното време на изпращането на съобщението. Нотификациите за новите коментари се изпращат директно и в пощенските кутии на потребителите, което има дава възможност да отговорят и през e-mail, без непременно да отварят сесия в Google Docs.Засега новият инструмент за дискусии е достъпен за хората с лични акаунти в Google и потребителите на Google Apps. Повече подробности за него могат да се намерят и в официалната блог секция на Google Docs

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.