Мобилтел купува Интернет доставчиците Спектър Нет и Мегалан

Мобилтел, част от Telekom Austria Group, обяви официално подписването на предварителните договори за придобиване на 100% от два оператора на високоскоростни фиксирани мрежи – Спектър Нет АД и Мегалан Нетуърк ООД. Сделката е за обща сума от 83 милиона евро. Предстои одобрението на сделката от Комисията за защита на конкуренцията, след което тя ще бъде финализирана. Двете придобивани компании ще продължат да работят самостоятелно за период около 18 месеца, като ще бъде запазен мениджмънтът и служителите им.


 

„Това е стратегическа стъпка, която ще позволи на Мобилтел да затвърди позицията си на интегриран телеком оператор и ще осигури развитието ни на вече съществуващия пазар. С придобиването на двата оператора Мобилтел ще се превърне в един от най-големите доставчици на фиксирани броудбанд услуги, особено в големите градове в страната. Целта ни е да отговорим на увеличаващото се търсене на комбинирани услуги от фиксирана и мобилна телефония, фиксиран и мобилен Интернет, а в допълнение и телевизия”, казва Андреас Майерхофер, главен изпълнителен директор на Мобилтел.

Мобилтел потвърди , че ще запази и доразвие проактивния подход, който и двете компании имат към своите клиенти. Сделката ще доведе до редица допълнителни ползи за клиентите - разширено портфолио, много и различни пакетни услуги, включващи тройна и четворна услуга. Пакетните услуги ще допринесат и за намаляване сметките на ползвателите на комбинирани решения, тъй като те ще могат да се възползват от редица отстъпки. Интегрираните решения ще спестят на клиентите и време - те ще имат един оператор за различните услуги, които ползват и могат да ги заплащат с една сметка.

Съвместни продукти с марката М-Тел ще бъдат пуснати на пазара още през 2010 година. 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.