Нетера участва в международно изследване за Етернет от телекомуникационен клас

Резултатите от първите по рода си тестове бяха официално представени на Ethernet Wholesale Summit в Париж от 9 до 12 февруари.

EANTC (European Advanced Networking Test Center), водеща независима тестова лаборатория, и ancotel, най-големият център за данни в континентална Европа, обявиха резултатите от пилотната фаза на мащабната програма за тестване на Carrier Ethernet Global Interconnect за доставчици на телекомуникационни услуги. Освен Нетера участваха още пет международни компании, между които Level 3 и Tinet. Тестовете бяха първите по рода си в света, които да потвърдят нагледно функционалността и високата надеждност на услугата Етернет от телекомуникационен клас, използвана между множество доставчици.

Участието в международното изследване дава възможност на Нетера да докаже, че притежава и управлява мрежа, способна да предлага услугата Етернет от телекомуникационен клас“, - заяви Невен Дилков, управител на Нетера. „Така ние сме подготвени за бъдещето преди навлизането на новата технология, тъй като смятаме, че именно това е услугата, което голяма част от клиентите ни ще търсят“, добави още той.

Проведено в рамките на едноседмична сесия в края на януари проучването обедини усилията на телекомуникационните компании и EANTC, търсещи начин да оценят своите Carrier Ethernet услуги в открита, независима и многостранна среда.

Карстен Росенхьовел, управляващ директор на EANTC, сподели: “Резултатите от първите подробни тестове са много обещаващи, тъй като успяхме не само да потвърдим функционалността и издръжливостта на технологията, но и също предоставихме на участващите доставчици на услуги платформа, която наистина разрешава въпроси и придвижва процеса по тестване напред. Със следващите етапи през 2010 г. на нашата глобална програма за взаимно свързване, ние ще вдигнем летвата и тестове, които провеждаме в течение на годината ще се окажат от голяма полза за индустрията.”

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.