Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти

Въпреки глобалната истериа около коронавирус, Huawei решиха да проявят мъжество и все пак да представят новите си продукти в Барселона. Всички, които чакаха с трепет отменения Мобилен конгрес, получиха възможност да гледат на живо представянето през стрийм директно от Испания. Освен, разбира се, дългоочакваната втора версия на сгъваемия флагман Mate X - носеща скромното s в добавка, компанията представи по-подробно и своята екосистема, с която цели да покрие всички нужди на крайните потребители.

Ключовите новообявени продукти са: HUAWEI Mate Xs, еволюция на сгъваемото устройство с гъвкав дисплей, което видяхме и имахме възможност да тестваме миналата година; HUAWEI MatePad Pro 5G, флагмански таблет; HUAWEI Wi-Fi AX3 и HUAWEI 5G CPE Pro 2, две решения за високоскоростна свързаност, базирани на стандарта Wi-Fi 6+.

Huawei представи също и обновена гама лаптопи HUAWEI MateBook. Захранвани от десето поколение процесори Intel® Core и работещи под управлението на операционна система Windows, новите FullView лаптопи обещават добра производителност и нови функции като Huawei Share и Multi-screen Collaboration.

Ричард Ю, изпълнителен директор на потребителското подразделение на Huawei, сподели: "Huawei остава фокусирана върху стратегията си за естествено интелигентно потребителско изживяване във всички сценарии, известна като Seamless AI Life. Ние ще продължим да инвестираме във водещите за нас технологии като чипсети, 5G комуникации, мобилен изкуствен интелект, операционни системи, камери и аудио-визуални решения, и на база на тях ще надграждаме нашите дългосрочни предимства. С голям ентусиазъм гледаме на работата си с разработчиците от целия свят, за да катализираме растежа на нашата екосистема, обслужваща всички сценарии. Заедно с тях ще издигнем потребителското изживяване на качествено ново ниво."

1+8+N - какво е това?

За Huawei потребителското изживяване винаги е било приоритет номер едно. В тази връзка, компанията посвещава последните 10 години на развиването на т. нар. "1+8+N" екосистема. Нейната спойка са Huawei Share и Huawei HiLink, които са мостовете, свързващи всички устройства в един общ организъм, благодарение на който потребителят получава холистично, цялостно изживяване. Освен иновациите на хардуерния фронт, Huawei продължава изграждането на екосистемата Huawei Mobile Services (HMS), която е достъпна за крайния потребител през HUAWEI AppGallery.2019 бе необичайна и в голяма степен трудна година за Huawei. Въпреки наложитени от Тръмп забрани и икономическата война между двете държави, Huawei остана марка, радваща се на доверие и запази силни финансови резултати. Бизнесът със смартфони на Huawei надхвърли 240 милиона доставени бройки, което затвърди позицията на компанията като вторият по големина производител на телефони в света. Останалите категории устройства също бележат ръст: PC бизнесът и този с безжични аудио продукти е нараснал с 200%, а на носимите устройства - със 170%. От януари 2020 година, Huawei е доставил над 10 милиона бройки от 5G смартфони.

HUAWEI Mate Xs - сгъваема еволюция

Следващата стъпка в еволюцията на сгъваемите устройства бе показана в лицето на HUAWEI Mate Xs. Базиран на собствения чипсет на Huawei - 5G SoC Kirin 990 5G, HUAWEI Mate Xs използва подобрен гъвкав дисплей и нова панта - която надгражда Falcon дизайна от предходната генерация. Имахме възможност да тестваме устройството лично - сгъването и разгъването се усеща доста по-стабилно и характерният звук от предходната генерация тук липсва - операцията е напълно безпумна.


Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти


Четворната Leica SuperSensing камера бележи нова премиера прави своята премиера в HUAWEI Mate Xs. Съставена от 40MP SuperSensing камера, 16MP широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и сензор за 3D дълбочина на полето, системата се възползва от сгъваемата архитектура като играе ролята едновременно на предна и задна камера, което е голямо удобство в различни ситуации и премахва нуждата от досадния прорез в екрана.

С EMUI10.0.1, HUAWEI Mate Xs поддържа Multi-Window приложения. За да разшири множеството от приложения, разгръщащи пълния потенциал на сгъваемата архитектура, Huawei работи в тясно сътрудничество с разработчиците от цял свят в посока по-богата екосистема.

Отвъд Wi-Fi 6: HUAWEI Wi-Fi AX

В Seamless AI Life стратегията на Huawei, ключова роля играят решенията за свързаност като Wi-Fi рутери, устройства за достъп до широколентов интернет (customer-premise equipment - CPE), и други комуникационни модули, които свързват 1+8+N екосистемата в сигурна, интуитивна и бързо работеща среда от гледна точка на потребителя.

Като лидер в 5G технологиите, Huawei е и един от главните герои в оформянето на стандарта Wi-Fi 6. В момента работната група за IEEE 802.11ax стандартите включва 5 технически експерти от Huawei, един от които е неин настоящ председател. С внесени 260 предложения в работната група - което представлява 15% от всички внесени предложения за Wi-Fi 6 (802.11ax), Huawei е втората по принос компания в този общ за индустрията проект.

Huawei разработва Wi-Fi 6+, на база на стандарта Wi-Fi 6. Wi-Fi 6+ поддържа честота на сигнала и 160MHz и уникална динамична технология за този вид честоти, с което постига качествено нови Wi-Fi скорости и покритие на сигнала.

В рамките на виртуалното събитие, Huawei обяви чипсетите Gigahome 650 и Kirin W650, които са най-новите Wi-Fi 6+ чипсети съответно за рутери и смартфони. Новата серия HUAWEI Wi-Fi AX3 е базирана на чипсета Gigahome 650, осигуряващ двубандова работа при скорост 3000Mbps. При използване с Huawei устройство, което също поддържа Wi-Fi 6+, рутерите HUAWEI Wi-Fi AX3 рутерите осигуряват по-високи скорости и по-голямо покритие от Wi-Fi 6 рутерите.

Huawei обяви също HUAWEI 5G CPE Pro 2, нов Wi-Fi 6+CPE, с 30% по-компактен от своя предшественик. Други значими ъпгрейди са поддръжката на до единадесет 5G ленти и ексклузивната за Huawei технология Super Uplink, която значително подобрява скоростите на качване и латентността.

HUAWEI MatePad Pro 5G - тънък и мощен таблет

MatePad Pro 5G е проектиран да бъде важна входяща точка към екосистемата на Huawei и да работи в синергия със смартфоните, носимите и другите видове потребителски устройства на Huawei. Той играе важна роля във функцията Multi-screen Collaboration, позволяваща естествена работа на две устройства едновременно.
HUAWEI MatePad Pro 5G идва с 10.8-инчов HD дисплей с поддръжка на кино-гамата DCI-P3. С ултратънка рамка, той има най-високото в света съотношение екран-към-тяло за таблет - 90%. Вграден в ултралекото му тяло, Kirin 990 5G поддържа 5G свързаност с висока производителност и енергийна ефективност.


Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти


Благодарение на EMUI10, HUAWEI MatePad Pro може да се свързва с други смартфони чрез функцията Huawei Share Multi-Screen Collaboration. След установяване на връзката, потребителите могат да навигират и управляват и двете устройства от дисплея на таблета.


Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти


Multi-screen Collaboration позволява още drag-and-drop трансфер на файлове между смартфони и таблети. Споделянето на периферни устройства от своя страна позволява на потребителите да пишат на смартфона, използвайки клавиатурата на таблета, да си пускат музика от смартфона на говорителите на таблета и т. н. HUAWEI MatePad Pro 5G поддържа Multi-Window за показване на до 3 приложения едновременно, а App Multiplier показва едно и също приложение в два прозореца, което разкрива нови възможности за работа и нови предимства на пейзажната ориентация на дисплея.


Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти


HUAWEI MatePad Pro 5G може да се използва и с HUAWEI M-Pencil, който поддържа 4096 нива на натиск за естествено и интуитивно писане. HUAWEI Notepad поддържа стилуса на Huawei и позволява нови начини да разгърнете креативността си.


Huawei представи официално Mate Xs, заедно с портфолио нови продукти


По време на събитието бяха показани и нови модели HUAWEI MateBook лаптопи. Надграденият HUAWEI MateBook X Pro се захранва от десето поколение Intel Core прецесори. Наличен в нов Emerald Green цвят, най-новият премиум лаптоп запазва емблематичния FullView Display дизайн със съотношение екран към тяло от 91%. Междувременно, новата HUAWEI MateBook D серия е ориентирана към по-младите потребители, като предлага иновативно смарт изживяване в дизайн, в синхрон с наложения от цялата HUAWEI MateBook серия стил.

HUAWEI AppGallery - живот след Google

За да осигури все по-богато, интелигентно и интуитивно изживяване с устройствата на Huawei, компанията постепенно отваря своята екосистема чип-устройство-облак за разработчиците по света, посредством Huawei Mobile Services - HMS. HMS е ключов компонент в Seamless AI Life стратегията на компанията за смарт изживяване във всички възможни сценарии.

В ядрото й стои HMS Core, вече в своята четвърта итерация, която представлява колекция от софтуерни инструменти, разработени за партньорите на Huawei и разработчиците на приложения. На база на тях те могат да създават уникални нови сценарии, пълноценни изживявания, базирани на пълния потенциал на хардуерните и софтуерните възможности на устройствата на Huawei. Чрез интегриране на HMS в своите приложения, с HMS Core 4.0, разработчиците могат бързо да оползотворят капацитета на Huawei устройствата като HiAI, разпределените технологии и функциите на камерата, като ги интегрират в своите приложения и предоставят качествено изживяване на крайните потребители.

Например, Cewe, най-голямата европейска компания за фото печат, е използвала Huawei Share Kit, за да улесни процеса на свързване (pairing) на устройствата в офисите. Интуитивният печатен процес улеснява и ускорява производството като изисква само едно тапване от страна на служителя на Cewe, за да свърже едно Huawei устройство с принтера. Подобни решения не са ограничени само до корпоративните потребители. HUWAEI AppGallery предлага множество HMS-базирани приложения, с които потребителите на Huawei устройства да се радват на удобствата, носени от иновациите на Huawei.

HUAWEI AppGallery предлага още Quick Apps - иновативна форма на приложения за устройствата от 5G ерата. Базирани на стандарти в индустрията, Quick Apps не изискват инсталиране и използват минимално количество системна памет. Потребителите могат да кликнат на тези приложения и да се радват на гладка интеракция с тях и красиви интерфейси, аналогично на традиционните приложения. Това е бързо растяща категория приложения. В момента в AppGallery са налични над 1700 Quick Apps.

Освен върху създаването на нови приложения, Huawei активно се фокусира и върху популярните вече в света приложения, за да състави качествена селекция, обогатяваща потребителското изживяване. За да защити потребителите си от зловредни приложения, Huawei е пионер в разработването на пълен цикъл от мерки за сигурност, включително верификация на истинското име на разработчика, 4-стъпков процес на одобряване на приложението, защита при изтегляне и инсталиране, както и превантивен механизъм за гарантиране на безопасната работа на приложението.

С 9 години опит в агрегирането и разработването на приложения, HUAWEI AppGallery е единият от Топ 3 магазини за приложения в света. Говорейки за плановете за бъдещето на. HUAWEI AppGallery, Ричард Ю отбеляза: "Вървейки напред, ние ще продължим да разширяваме нашата екосистема от приложения в HUAWEI AppGallery с надежда не само да създадем сигурна и надеждна платформа, но и да дадем по-голям избор на потребителите. Устойчивият успех на тази разгръщаща се екоситема ще остане един от най-високите ни приоритети."

Huawei активно си сътрудничи с разработчиците по света в изграждането на екосистемата от приложения. Разработчиците са винаги добре дошли да станат част от тази екосистема, и заедно с Huawei, да създават по-интелигентни изживявания на потребителите навсякъде по света.
още по темата

Смартфони с Harmony OS – след години?

Huawei може да загуби до $30 млрд. заради търговската война
22.10.2019 / 11:08

Камерата на Huawei Mate 30 Pro оглави класацията на DxOMark

При селфитата обаче лидер продължава да е Samsung Galaxy Note 10+ 5G
27.09.2019 / 08:29
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.