Коронавирус отмени Мобилния конгрес в Барселона!

След като много големи компании заявиха плановете си да пропуснат събитието, GSMA реши да го отмени напълно
Най-голямото и чакано събитие в смартфон индустрията - Мобилният конгрес в Барселона - тази година няма да се състои. В сряда организацията, която се грижи за събитието - GSMA обяви, че отменя MWC 2020 поради притеснения, свързани с епидемията от коронавирус. Събитието трябваше да се състои между 24-и и 27-и февруари.

Официалното изявление от GSMA гласи: "Поради здравната обстановка в Барселона и страната, GSMA реши да отмени MWC 2020. Решението е свързано с глобалната заплаха от разпространение на вируса, международните пътувания и други фактори, които правят невъзможно провеждането на събитието".

Миналата година повече от 100 000 души присъстваха на Мобилния конгрес, а много от тях бяха китайски жители или работеха за китайски компании. Коронавирусът удари най-силно Китай - към тази седмица броят на потвърдени случаи в страната е 42 000 с над 1000 починали от смъртоносния вирус.

Коронавирус отмени Мобилния конгрес в Барселона!


Официалното решение на GSMA идва след като много големи компании, като Amazon, LG, Sony и NVIDIA заявиха, че планират да пропуснат събитието, за да предпазят служителите си от ненужен риск. Преди да бъде обявено официално това решение, Samsung пък заяви, че ще намали драстично броя на служители, които смята да изпрати в Барселона.

Колкото и разочароващо да звучи това, особено за хората, планирали да посетят събитието, повечето устройства, които са очаквани там ще бъдат представени по един или друг начин. Sony например залага на YouTube представяне на новите си смартфони, докато LG ще организира собствено събитие в "близко бъдеще", на което ще представи устройствата си.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.