След известно забавяне, Pokemon Home вече е налична за сваляне от сътоветните онлайн магазини за апликации на iOS, Android и Nintendo Switch устройства. Това приложение позволява да прехвърлите покемоните си към последното заглавие от серията - Pokemon Sword and Shield от по-ранните версии за Switch и 3DS като Pokemon X и Y. Съвсем скоро тази опция ще работи и за Pokemon Go.

Приложението е безолатно за сваляне, но ако искате да се възползвате от всичките му възможности, трябва да се абонирате за Premium план. Има няколко варианта за плащане - 3$ за 30 дни, 5$ за 90 или 16$ годишно. Ако решите все пак да използвате приложението в Basic безплатния му вариант, имайте предвид, че можете да запазвате до 30 покемона в него. Също така не можете да прехвърляте някои от чудовищата от по-старите 3DS, DS и Game Boy Advance игри, защото Basic планът не поддържа Pokemon Bank.

Дори ако не смятате да използвате Home много, струва си да свалите безплатната версия. Първото пускане на приложението на iOS и Android устройства ви гарантира един от следните покемони - Charmander, Squirtle или Bulbasaur. Ако ползвате Nintendo Switch, ще имате безплатен Pikachu при първото си влизане. Nintendo са включили и Professor Oak, който е използван като гайд в приложението - забавлявайте се!