Ето как ще изглежда Samsung Galaxy Fold 2

Още през октомври Samsung пуснаха тийзър видео на второто поколение сгъваем смартфон с гъвкав дисплей - моделът беше по-различен от Galaxy Fold основно заради хоризонталното сгъване по подобие на Motorola RAZR. И макар името все още да не е известно, има голяма вероятност корейците да изберат логичното Galaxy Fold 2. Новият дизайн премахва и големия дразнещ прорез в екрана на първия Fold и го заменя с "дупка" по подобие на Galaxy S10 серията.

Миналата седмица изтекоха първите снимки на това устройство, което даде възможност на нашите приятели от LetsGoDigital, с помощта на Concept Creator, да създадат детайлно видео на Galaxy Fold 2.Новият сгъваем смартфон на Samsung обаче крие още изненади. Една от слабите страни на първия модел беше липсата на адекватно покритие на гъвкавия дисплей, което доведе до редица проблеми с първите бройки. Преди известно време корейците патентоваха името Ultra Thin Glass, което показва какво ще е покритието на дисплея на Fold 2. Това ултра тънко стъкло има дебелина между 30 и 100 микрона - колкото човешки косъм. Използването на подобен материал ще реши всички проблеми, които първата генерация имаше, но от друга страна ще оскъпи допълнително модела, заради по-сложния производствен процес.


Характеристики


Според слуховете Fold 2 ще има 6,7-инчов Dynamic AMOLED дисплей - значително по-голям от 6,2-инчовия екран на RAZR. На гърба на телефона ще има съвсем малък дисплей за извеждане на нотификации, час и стойност на батерията при сгънато състояние. До този екран се намира и системата от две камери и светкавица - засега няма информация за мегапикселите и лещите, които Samsung ще използват. Някои анализатори смятат, че системата ще има 108-мегапикселов сензор и възможност за 5х оптично увеличение - тези характеристики се очакват при Galaxy S11, но разбира се, това не е сигурно.


Ето как ще изглежда Samsung Galaxy Fold 2


Samsung са патентовали и разработили нова система за сгъване, наречена hideaway hinge (скрита панта). Освен напълното скриване при разгънато състояние, тя трябва да пази дисплея от прах и други субстанции, които могат да попаднат под мястото на сгъване и да нарушат функционалността - какъвто беше случаят с първия Fold. Galaxy Fold 2 ще работи с Android 10 и One UI 2 интерфейс, като ще има две батерии в двете сгъваеми части - 2135 и 2245 mAh, еквивалент на 4380 mAh. Има слухове за допълнителна батерия от 900 mAh, която да отговаря единствено за малкия дисплей за известия, но това също не е сигурно. Телефонът ще поддържа бързо зареждане до 45W.


Цена


Samsung твърдят, че новият Fold 2 ще бъде знячително по-евтин от предшественика си и дори по-евтин от сгъваемия смартфон на Motorola - RAZR. Посленият струва 1500 долара, а някои по-смели предположения поставят цената на Fold 2 в рамките на 1000 долара. Не е ясно как Samsung ще постигнат това, особено с оглед на утра тънкото стъкло и всички новости в модела, но ако случаят е такъв, много потребители ще посегнат към Fold 2.


Ето как ще изглежда Samsung Galaxy Fold 2

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.