OnePlus може да се завърне към бюджетните телефони! OnLeaks и 91Mobile пуснаха рендери и предполагаеми изображения на това, което според тях е OnePlus 8 Lite - бюджетен модел със спецификации по-скромни от последните OnePlus 8 и 8 Pro на компанията. Телефонът ще жертва част от характеристиките, за да предложи по-атрактивна цена - нещо, което беше в основата на първите модели на компанията - наричани "убийци на флагмани". Вместо три камери, на гърба на Lite модела ще има "само" две, а дисплеят няма да бъде извит, а по-конвенционален и плосък. Можем да очакваме и по-скромен процесор, макар че все още няма информация какъв точно чип ще има в OnePlus 8 Lite.

Компромисите обаче няма да бъдат значителни, поне съдейки по изтеклите снимки и рендъри. Lite моделът ще има един овален прорез (punch-hole) за селфи камерата, както при 8 и 8 Pro, а липсата на физически сензор за пръсови отпечатъци намерква, че вероятно ще видим вграден под екрана сензор. Бюджетният модел вероятно ще разчита на същия форм-фактор и 6,4 или 6,5-инчов размер на екрана, но едва ли ще видим 90-херцов OLED панел.

Друга въпросителна стои пред дебютната дата на подобен модел - не е ясно дали тя ще съвпадне с премиерата на OnePlus 8 и 8 Pro, ако приемем, че този слух е легитимен, разбира се. През последните години цените на OnePlus телефоните бавно и сигурно достигнаха тези на флагманите, които компанията трябваше да "убие" със своите модели и марката се превърна от бюджетна алтернатива, в поредната луксозна опция. OnePlus 8 Lite може да върне част от това позагубено моджо на компанията и да зарадва потребителите, които страдат по първите модели и политика на OnePlus.