Galaxy Fold 2 ще е тип "мида" със специална "скрита" панта?

Преди известно време Samsung пусна много интересно тийзър видео, в което показваше дизайн на сгъваем телефон, различен от вече представения Fold. Това се случи на конференцията SDC19 - телефонът е тип "мида" и се сгъва по подобие на RAZR, който Motorola изкараха преди няколко седмици.

Galaxy Fold 2 ще е тип "мида" със специална "скрита" панта?

Сега, благодарение на нашите приятели от LetsGoDigital, имаме повече информация за това устройство, което най-вероятно ще види бял свят и ще се превърне в Galaxy Fold 2. Изглежда че този сгъваем смартфон ще получи специална "скрита" панта (Hideaway Hinge), според патент, който холандците са изровили.

На 2-и декември 2019-а, Samsung Electronics подава документи за запазена марка към Европейската служба за интелектуална собственост (EUIPO) за името Hideaway Hinge. Документите са подадени във Финландия и носят следното описание за използване на тази запазена марка:

Samsung Hideaway Hinge: за смартфони, таблети, компоненти за смартфони и таблети

Тези панти стават много важна част от последната технологична тенденция - а именно сгъваемите смартфони с гъвкави дисплеи. Технологията зад пантите е толкова ключова, че повечето производители и дават име, кандидатстват за запазена марка и подават искове за патенти. Huawei Mate X например ползва Falcon Wing, докато TCL са запазили марката Dragon Hinge за своето сгъваемо устройство.

Galaxy Fold 2 ще е тип "мида" със специална "скрита" панта?

За новия сгъваем смартфон на Samsung не е известно много - според изображенията той ще ползва единичен прорез за селфи камерата - подобен дизайн корейците използваха за пръв път в Galaxy S10 серията. Има известна вероятност второто поколение сгъваем смартфона на Samsung да тръгне по стъпките на Motorola RAZR - тоест да разчита на малко по-скромни характеристики, но и на по-добра цена.

Korea Herald обяви вчера, че новото устройство на Samsung ще струва "само" 845 долара, което е изключително ниска цена за смартфон с гъвкав дисплей. Дори Motorola RAZR ще се продава за 1500$, имайки предвид малко по-скромния му хардуер. От друга страна Mate X и Galaxy Fold минават границата от 2000 долара. Очакваме цените на тази технология да тръгнат надолу с втората генерация устройства, но въпреки това, 845 долара е доста амбициозна цена.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.