Sony подготвя нов компактен смартфон

Според слухова компанията готви 5,5-инчов модел, ще го покаже в началото на 2020-та
По данни на мрежови източници Sony възнамерява да възроди серията си мощни смартфони Compact, предлагащи намален размер на екрана. Поредният апарат от нея се очаква да бъде представен през февруари 2020 г. в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Според наличната информация апаратът ще е с 5,5-инчов екран с "кинематографско" съотношение на страните 21:9. Т.е. ще тесен и издължен. По този начин изглеждащият на пръв поглед не особено компактен диагонал на екрана всъщност няма да води до особено едро устройство (не и като за 2020 г.). Дължината му едва ли ще превишава 138 мм., ширината – 60 мм. Може да се заключи, че така смартфонът ще е значително по-малък Sony Xperia 5 (на снимката горе), който е най-компактният флагман на 2019 г. с размери 158 на 68 мм.

Все пак, по всичко личи, че ще е налице промяна на философията. Ако предишните Compact модели идваха с флагмански хардуер, то задаващия се такъв той ще е от среден клас. "Под капака" на устройството ще се крие чипсетът Qualcomm Snapdragon 665. Това по всяка вероятност означава, че то ще се предлага на по-ниска цена от предшествениците си.

Компактните смартфони се превърнаха в една от визитките на Sony. Последния апарат в Compact в името, Xperia XZ2 Compact, бе пуснат през 2018 г. Освен това формално към това семейство може да бъде отнесен и споменатият Xperia 5.
още по темата

Sony разкри защо камерите в смартфоните ѝ изостават от конкуренцията

Разработчиците на смартфони в компанията нямат достъп до технологиите на свои колеги, създаващи фотоапарати
05.03.2019 / 12:59

Sony Xperia Ear Duo: Повече стил, по-малко звук

Xperia Ear Duo са жертва на философията дизайн и визия пред функционалност
13.02.2019 / 09:43

Sony Xperia XZ2 Compact – мини смартфон, макро възможности

Далеч не всички искат голям смартфон...
27.04.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.