Xiaomi работи върху сгъваем смартфон подобен на Motorola Razr

Новото издание на Motorola Razr (на снимката горе) е вероятно най-интересният сгъваем смартфон до момента. Форм-факторът "мида" е особено удачен тъй като намалява значително височината на устройството, а това е най-дългата от физическите му мерки.

На този фон не е странно, че и други производители гледат в тази насока, без задължително да копират Motorola. Както вече писахме една от тях е Samsung. Подобна е логиката и зад потенциалния сгъваем таблет на Lenovo. Преди това пък видяхме патенти на Google и на ZTE.

Тези дни стана ясно, че още една компания гледа в тази посока – Xiaomi. Информацията идва от Tiger Mobiles, които са се натъкнали на патенти на китайската компания, сред които присъства такъв за вертикално прегъващ се смартфон.

Xiaomi работи върху сгъваем смартфон подобен на Motorola Razr

За разлика от споменатия Razr от Xiaomi предвиждат сгъвката да е в средата на основния дисплей. На гърба на горната половина се вижда нещо, което по всяка вероятност е втори екран, а на долната е блокът с камерите.

Основният дисплей е без прорез, но над него рамката е удебелена. Там е поместен обичайният хардуер – слушалка, камери и сензори.

Патентът е подаден през 2018 г. Имайки предвид това по наличната информация може да се съди за основни насоки, които обмислят в компанията, а не за слхеми на задаващ се продукт.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.