Facebook позволява да скриете точката с известия

Червената точка, която показва на потребителите, че имат нови известия във Facebook приложението сякаш е там, само за да ги зарибява да отварят непрекъснато социалната мрежа. Сега Facebook официално потвърди, че пуска нова функционалност в настройките на лентичката с преки пътища за iOS и Android, която ще даде възможност на потребителите да избират какво точно да виждат.

Ако натиснете и задържите някой от табовете, ще получите опцията да го премахнете от лентата или да заглушите известията. Ако например магазинът на Facebook ви притеснява с ненужни известия, ще можете да го накарате да онемее завинаги.

Официален говорител на компанията сподели причините за промените пред колеги от Engadget: "Пускаме нови контроли на навигационната лента, за да направим по-лесно за потребителите свързването с нещата, които наистина ги интересуват, както и да им дадем възможност да ограничат известията, които получават".

По подобие на тестовете, които скриват лаковете в Instagram, този ход от страна на Facebook е признание, че поведението на някои приложения вреди на потребителите или най-малкото ги дразни и не е полезно за тях. Социалната мрежа има и користна цел зад тази промяна - все пак, ако Facebook непрекъснато тормози потребителите си с ненужни известия, има шанс те да използват приложението доста по-рядко.
още по темата

Как Instagram избира какви снимки да предлага на потребителите

Система с изкуствен интелект на Facebook подбира изображения според вкусовете ви
26.11.2019 / 06:06

Facebook няма да криптира съобщенията, търси други начини за повече сигурност

Това се налага заради възможни рискове, свързани със защитата на децата онлайн
28.10.2019 / 11:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.