По-рано през месеца някои потребители забелязаха странен бъг в приложението на Facebook за iOS. Докато е активно видео или галерия със снимки, камерата на смартфона се активира сама на заден план. Facebook признаха за проблема и официално обявиха, че изпращат поправка към Apple днес.

Проблемът се появява, когато потребителите гледат видео на цял екран, след което го преоразмеряват или завъртат телефона. В този случай видеото се премества и се вижда как на заден фон е активирана камерата. Колегите от CNET са успели да повторят ситуацията, при която бъгът се проявява.

Facebook казва, че проблемът се е появил, когато компанията се е опитала да оправи друг бъг - некоректно стартиране на Facebook приложението в портретен режим - версия 244. "Нямаме информация за видео или снимки, които са били качени в мрежата в резултат на този бъг", пишат от социалната мрежа.

Няма нужда да казваме как това се отразява на имиджа на Facebook. Компанията страда от проблеми със защитата на личните данни, множество течове и съмнителни практики. Активирането на камерата надали ще помогне да бъде изчистена репутацията на Facebook.