LG работи върху дисплей, който обгръща телефона?

През последните години смартфоните на LG сякаш започнаха да остъпват на конкуренцията и все по-рядко ги виждаме в технологичната джунгла. Корейската компания може би ще се опита да промени това с иновативна разработка, забелязана от нашите приятели от LetsGoDigital. Компанията е подала иска за запазена марка за така наречен Shell Display, който се завива около всички страни и практичеси обгръща телефона.

Искът е подаден на 4-и ноември към Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз от немската правна кантора Cohausz&Florack. Тази фирма извършва подобни правни операции за LG - по-рано през годината тя запази марките LG Tone Flex и Tone Style. Shell Display запазената марка е категоризирана в Class 9 и описана по следния начин: "смартфони, мобилни телефони, носими телефони, дисплеи за мобилни телефони, калъфи за мобилни телефони, екрани".

LG работи върху дисплей, който обгръща телефона?

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


От тази категоризация можем да съдим, че става дума за нов вид дисплей, макар че с оглед на предишните опити на LG (калъф с вграден дисплей), може да става дума и за специален калъф, който да поставя дисплей в задната част на телефона. Какъвто и да е отговорът на този въпрос, най-вероятно следващият флагман на LG ще има Shell Display, каквото и да значи това. Очакваме моделът да бъде LG G9 и да бъде показан на мобилния когрес в Барселона в началото на 2020-а година.
още по темата

Apple регистрира Dual-SIM патент, да очакваме ли и двусимов iPhone?

Apple е патентовала нова Dual-SIM технология, използваща две отделни антени за картите – едната за гласови обаждания, а другата – за трансфер на данни. Това не означава непременно, че компанията ще я използва при създаването на iPhone 8 или някое от следващите поколения, но предпоставката все пак е налице.
19.12.2016 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.