Преди известно време разгледахме новия Pixel 4 XL на Google и както предположихме, вече имаме първия от много ъпдейти, който да адресира една от функционалностите и да разгърне пълния и потенциал. Smooth Display, който предлага до 90Hz честота на опресняване, се активираше при много специфични условия и казано по-просто - доста рядко.

С ноемврийския ъпдейт Google са допълнили условията, които задействат този по-плавен и приятен режим на дисплея. Първото задължително услови за този режим от пон 75% яркост, е премахнато, което дава възможност за повече сценарии, в които да се задейства Smooth Display. Първоначалните отзиви на потребители са положителни - 90Hz честота на екрана се вижда в повече случаи. Още не е ясно как това ще се отрази на живота на батерията на Pixel 4, но вероятно ще има компромис и той ще е по-кратък.

Обновлението добавя и подобрения в камерата, макар че Google не описва конкретно какви са те. По-старите модели Pixel ще получат подобрена функционалност на Google Assistant, възможност за мапинг на Xbox контролер, както и поправки за различни бъгове.