iPhone идва през 2020 г. с най-мощния 5G чип?

Според Nikkei новите модели на Apple ще разчитат на X55 на Qualcomm
Въпреки че Apple се движи с около година зад другите лидери на пазара на смартфони, когато стане дума за 5G, специализираният технологичен сайт Nikkei съобщава, че моделите iPhone, които се очаква да се появят следващата година, ще имат най-добрия 5G чип на пазара. Освен че потвърждава вече разпространената новина, че и трите модела iPhone през 2020 г. ще бъдат съвместими с мрежи от пето поколение, материалът дава и малко повече подробности.

И трите нови iPhone ще разчитат на най-добрия 5G модем, известен като X55, който е проектиран от американския разработчик Qualcomm, съобщава Nikkei, позовавайки се на източници от компанията, запознати с проекта. Един от източниците добавя, че интересът към X55 ще се засили неимоверно в следващите месеци, което ще ограничи сериозно предлагането му, поне в началото.

В дългосрочен план Apple работи върху създаването на собствена 5G технология, която ще може да бъде интегрирана в чиповете от серия A на компанията. Някои експерти казват, че това може да отнеме години, като 2024 г. е посочена като най-ранната възможна дата. В същото време обаче в медийното пространство циркулира слух, че Apple работи с доста по-кратък хоризонт - 2022 г. - подпомогната от придобиването на модемния бизнес на Intel за 1 млрд. долара.

Според източниците на Nikkei чиповете от серия А за iPhone ще използват 5-нанометров процес.

"В iPhone ще има и най-новото поколение процесор на Apple, известен като A14, който ще използва най-модерната 5-нанометрова технология за чипове в света, създадена от Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. В момента само Apple и Huawei планират да използват тази технология", се казва в материала на Nikkei.
още по темата

А1 вече предлага услугата eSIM

Решение за потребителите на iPhone, искащи две SIM карти
28.10.2019 / 04:32

8 от най-добрите игри в Apple Arcade

Ако все още не сте разбрали какво е Apple Arcade, нека напомним, че става въпрос за абонаментна услуга...
26.10.2019 / 10:47

Google подготвя ъпдейт за лицевото отключване на Pixel 4

Актуализацията е необходима заради притесненията, че устройството може да бъде отворено, докато спите
21.10.2019 / 03:27
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.