Samsung пусна тийзър видео на сгъваем телефон тип "мида"

Днес, на конференцията за разработчици на Samsung - SDC19, корейците показаха тийзър видео на сгъваем телефон с гъвкав дисплей и различен формфактор от познатия и представен неотдавна Galaxy Fold. Видеото започва с Galaxy Fold, след което телефонът се трансформира в сгъваем по хоризонталата (по подобие на скоро очаквания Motorola RAZR).

Samsung пусна тийзър видео на сгъваем телефон тип "мида"

Изглежда и Samsung проучват различни идеи за компактен телефон със сгъваем дисплей - след като първите прототипи на Fold имаха сериозни проблеми с дисплея и защитния слой в точката на сгъване. От видеото личи също така наличието на централно позиционирана селфи камера, която е изрязана в дисплея - дизайн, който видяхме в Galaxy S10 серията.

Друг интересен момент е преместването на съдържанието изцяло в горната част на дисплея, когато сгъването се пиближава до 90 градуса. Не е ясно дали Samsung имат подобен прототип, който да покажат на мобилния конгрес през 2020-а или дали дори работят върху подобно устройство, засега имаме единствено това видео. Очакваме на 13-и ноември да видим и първия телефон с подобен формфактор - Motorola RAZR.

Заглавното изображение е рендер, дело на LetsGoDigital.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.