А1 вече предлага услугата eSIM

Решение за потребителите на iPhone, искащи две SIM карти
A1 стана първият оператор в България, който предлага възможност за активация на eSIM (embedded-SIM) – ново поколение SIM карти, вградени в смарт устройство, които заместват физическите карти. За момента от услугата могат да се възползват всички притежатели на моделите iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, както и на новите iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, които поддържат eSIM и разполагат със слот за обикновена Nano SIM карта.

При тази услуга SIM карта се заменя със зареждане на профил в мобилното устройство чрез сканиране на QR код. Както традиционната карта, eSIM профилът съхранява информацията, която е необходима за свързване и ползване на мобилната мрежа на оператора.

Операторът съобщава на клиентите си, които притежаващи изброените модели на iPhone, че могат да заменят своята SIM карта с eSIM или да ползват и двата вида карти. По този начин тези устройства се превръщат в DUAL SIM устройства, на които могат да бъдат използвани два номера, съответно два мобилни плана. Така например ако потребителят ползва личен и служебен телефон, той може да носи в джоба си само в едно устройство.

Нови клиенти на А1, които желаят да купят моделите на iPhone, поддържащи eSIM, могат да активират услугите на оператора и само с вградената карта. Подчертава се, че нея потребителите могат да зададат всички заключвания, които са възможни и с конвенционална SIM карта – блокиране при кражба, заявка за блокиране, забрана за избиране на номера и др.

Освен най-новите модели смартфони, Apple използва технологията в и часовниците си Watch Series 3 и Watch Series 4, както и в таблета iPad Pro. Също така през 2020 г. Мобилни устройства такава функционалност да предложат у нас и производители като Samsung и Huawei.

Поддръжката на часовници обаче все още не е реализирана. А1 планира да въведе еSIM за смарт носимите устройтва на Apple, Samsung и Huawei, което ще позволи на клиентите на оператора да използват една и съща мобилна услуга през смартфона и часовника си. Идеята е последният да разполага със собствен еSIM профил, в който да е записана цялата информация за достъп и използване на мобилната мрежа. Така притежателите на часовници с eSIM ще могат да провеждат разговори, да ползват интернет, да изпращат съобщения, дори когато телефоните им не са в близост до тях.

"В следващите две или три години все повече от новите модели смартфони на големите производители ще работят и със стандартна, и с електронна SIM карта. Тенденциите са до 10 години не само смартфоните, но и всички нови мобилни устройства и смарт часовници да функционират само с eSIM, казва Симеон Донев, старши директор "Маркетинг" в А1. Напълно цифровизираният начин, по който различни устройства ще могат да се свързват чрез новата eSIM технология, е от изключително значение за новото поколение потребители, особено предвид навлизането на 5G мрежата и IoT."
още по темата

А1 раздава коледни таблети за по левче

Цените са валидни при абонамент за плановете Surf L и Surf S
03.12.2019 / 01:27

Vivacom подарява мобилен интернет за уикендите през декември

Клиентите на телекома могат да получат 5000 MB безплатен интернет
29.11.2019 / 01:43

Нова услуга на A1 дава достъп до пресни хитови заглавия от големия екран

Тя се казва Видеотека и предлага достъп до филми на известни холивудски студия, месеци след техните кино премиери
28.11.2019 / 10:31

iPhone идва през 2020 г. с най-мощния 5G чип?

Според Nikkei новите модели на Apple ще разчитат на X55 на Qualcomm
30.10.2019 / 04:10
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.