Илон Мъск унищожава старите си смартфони

Какво правите със стария си смартфон, след като се сдобиете с нов? Аз лично точно преди дни от долното чекмедже на бюрото си изрових четири стари устройства. За обикновения потребител вероятно най-удачното решение е просто да го изхвърли. Разбира се, не в контейнера на улицата, а да го занесе за рециклиране

Ако обаче сте публична личност над определен калибър, то следването на общото правило може а не е добра идея. Пример в тази насока е ексцентричният предприемач Илон Мъск, който се грижи да унищожи всяко свое старо мобилно устройство. По този начин той се застрахова информация за него да попадне в грешни ръце.

Мъск има навика да сменя смартфоните си често. Последното вероятно е свързано не само с възможността на бизнесмена да си го позволи, но за да се предпази по-добре от хакване.

Специалистите по информационна безопасност със сигурност са съгласни с тази стратегия, още повече че са налице примери за течове, като например снимки съобщения на директора на Amazon, Джеф Безос, за които се счита, че са довели до развода му.
още по темата

Google подготвя ъпдейт за лицевото отключване на Pixel 4

Актуализацията е необходима заради притесненията, че устройството може да бъде отворено, докато спите
21.10.2019 / 03:27

Изтрйте пръстовите отпечатъци, ако ползвате Samsung Galaxy S10 или Note 10

Уязвимост може да даде на всеки достъп до смартфона ви
21.10.2019 / 12:34
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.