Hydrogen One смартфон проектът на RED е мъртъв

Трудният и осеян с тръни път на смартфона на RED - Hydrogen One - ще приключи, за добро или зло. Основателят на RED Джим Джанард обяви оттеглянето си по-рано днес, като официално причините са възрастта му (70 години) и здравословни проблеми. "Време е", написа Джанард в социалните мрежи. Заедно с оттеглянето на Джим приключва и проектът Hyrdogen One - след много обещания и надежди, и само едно - доста разочароващо устройство.

Когато се появи за пръв път, Hydrogen One обещаваше иновативни технологии, като H4V "холограмен" дисплей със специална подсветка, разработена от компанията Leia. Тази технология трябваше да даде на Hydrogen One възможността да изобразява 3D съдържание, без необходимостта от допълнителен хардуер, като специални очила.

Телефонът трябваше да има екосистема от модули, подобно на Z серията на Motorola, но малко след официалния дебют на Hydrogen One, RED без много шум премахна от сайта си информациите за модули и обяви, че променя радикално своята стратегия по отношение на смартфоните. Това беше първият "мъртъв" крайник, който беше отстранен от проекта, но изглежда това не се е оказало достатъчно.

Цената на първото устройство от 1 295 долара съвсем не помогна, както и проблемите с камерата (!), която се очакваше да бъде нещо специално, имайки предвид експертизата на RED в тази сфера. Компанията обвини китайски производители за лошото качество и съобщи, че ще ползва друг производител за втората версия на смартфона. Последните новини бяха, че RED ще смени радикално концепцията и ще прави устройство, което да допадне на по-широка публика, но в крайна сметка всичко това вече е история. Почивай в мир, Hydrogen One.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.