Сгъвамият смартфон Mate X на Huawei идва през ноември

Устройството ще струва $2400
Първият сгъваем смартфон на китайската компания Huawei, Mate X, бе обявен в началото на годината по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Тогава се очакваше той да види бял свят в края на юни, но в началото на същия месец пускането му в продажба бе отложено.

Най-интересната харатеристика на устройството, разбира се, е иновативният му форм-фактор. То е оборудвано с 8-инчов екран, който при сгъване на смартфона се разделя на две части, като предната е с диагонал 6,6, а задната – 6,38 инча. Прочетете тук нашите впечатления от него.

За разлика от вече пуснатия в продажба Galaxy Fold на Samsung, Mate X е с по-различна конструкция. При него екранът остава отвън при сгъване на на устройството. Това го прави по-впечатляващо като визия и по-важното по всяка вероятност ще е по-използваемо при използване като конвенционален смартфон.

За реализацията на гъвкав екран обаче няма как да бъде използвано стъкло, което означава, че пластмасовият екран на Mate X ще е постоянно изложен на потенциални контакти с външната среда, като например съдържанието на джобовете на неговия собственик. Ще е интересно да проследим доколко ще издържлив въпросният дисплей. При Galaxy Fold например на мястото на прегъване бързо се формира видима линия.

Както може да се очаква, смартфонът няма да е никак евтин. Според The Verge продажбите му ще стартират в Китай на 15 ноември на цена 16 999 юана (~2400 долара)
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.