Samsung отвежда потребителите до ръба на Космоса

Мисията "SpaceSelfie" е най-новото технологично постижение на компанията с Galaxy S10 5G
Samsung обяви началото на дръзка, извънземна мисия, изпращайки смартфон Galaxy S10 5G в стратосферата, като това ще даде на потребителите шанса да направят селфи в Космоса.

През последните пет десетилетия Samsung предоставя на потребителите най-новите дисплейни технологии - от извити телевизори, през двойно извит дисплей и сгъваемите смартфони. Сега, в партньорство с авиокосмическата компания Flightline Films, южнокорейският гигант отвежда технологията си до ръба на Космоса, и предоставя на потребителите възможността да направят свое собствено "SpaceSelfie" на екрана на Samsung.

С Мисията "SpaceSelfie", Samsung иска да демонстрира новаторския дух на бранда и да постави нов стандарт за възможностите на мобилните технологии. С над 200 прекарани часа на ръба на атмосферата, Galaxy S10 5G ще покаже силата на иновациите на Samsung и как компанията продължава да създава продукти, които превръщат невъзможното във възможно.

"За да отпразнуваме как на екраните на Samsung се случват невероятни неща, решихме да изведем селфита на следващо ниво, като и да дадем шанс на хората да изпратят селфито си извън Земята", коментира Бенджамин Браун, главен маркетинг директор на Samsung Европа, и добавя: "Ние непрекъснато се стараем да преодоляваме границите на възможното и с тази мисия ще покажем, че невероятните неща продължават да се случват с помощта на технологията на Samsung - дори от ръба на Космоса".

Как ще функционира мисията "SpaceSelfie"

Балон с високо налягане с размерите на половин баскетболно игрище (10,5м. х 18м.), ще бъде издигнат от стартова площадка в Южна Дакота в САЩ, носейки специална кутия за полезен товар - смартфонът Galaxy S10 5G - за да достигне до 64 900 фута над Земята (19,78 км). Полезният товар е проектиран така, че да осигурява заснемането на качествени снимки, като се вземе предвид извивката на земната повърхност и отразяващата се светлина от Слънцето, чиято енергия ще захранва както полезния товар, така и самия смартфон S10 5G.

Обратно на Земята, потребителите ще имат шанс да получат снимка на селфито си в Космоса като направят селфи с помощта на собствения си смартфон и го качат на специалната страница на Мисията на уебсайта на Samsung.

Разработени са две специални приложения, които да помагат на "SpaceSelfie". Първото е приложение за управление на Наземния контрол, специално създадено за изпращане и получаване на селфита между Контролния център на мисията и Galaxy S10 5G. Второто приложение е създадено за Galaxy S10 5G и комуникира с допълнителната камера на борда, командвайки я да направи снимка на телефона със селфито, показано на екрана на S10 5G. След това, приложението на S10 прави връзка с Наземния контрол като изпраща готовия кадър обратно до Земята и оттам то се доставя на потребителя за споделяне в неговите социални мрежи.

Подготовката на S10 5G за пътуване в Космоса

Със S10 5G Samsung създаде телефон, който е толкова издръжлив, че може да устои на враждебните условия и налягането в стратосферата, без изолация или допълнителен калъф. Моделът е бил подложен на строги тестове преди изпращането му в Космоса, като е доказал, че е в състояние да издържи на температури до -65° Целзий.

6.7-инчовият Dynamic AMOLED дисплей на Galaxy S10 5G пък гарантира безпроблемна работа при екстремни условия, издържайки без да се кондензира или спука на двойно по-големи височини от връх Еверест.

Към днешна дата, само астронавти някога са имали възможността да си направят селфи в Космоса. Сега с помощта на Samsung, потребителите ще имат шанса да видят себе си в Земната орбита, без дори да са напускали дома си.

Всеки може да изпрати свое селфи през специалната страница на Мисията на уебсайта на Samsung.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.