Nokia 8.1 е първият модел, който ще получи Android 10

HMD Global обяви, че считано от днес започва ъпдейтването до Android 10 на Nokia 8.1, в България. Като първи смартфон на бранда, както и първи телефон с процесора на Qualcomm Snapdragon 710, получаващ най-новата версия на операционната система, Nokia 8.1 ще се ползва с предимствата на иновациите в изкуствения интелект, даващи опции за по-леснен достъп, интуитивно управление и повече контрол върху личните данни.

В наскоро проведеното проучване "Ъпдейти на софтуера и сигурността: Липсващото звено за смартфоните", компанията Counterpoint Research отбелязва, че телефоните Nokia се отличават, като единствения бранд, предлагащ навременни и бързи ъпгрейди на софтуера и ежемесечни подобрения на сигурността, а с идването на Android 10 те отново ще са първите в обновяването.

Юхо Сарвикас, HMD Global продуктов мениджър казва, "Посветили сме се на софтуерните ъпгрейди, за да осигурим възможно най-доброто преживяване за всички – от ползващите обикновени телефони до тези, които избират нашите флагмани. Бяхме обещали бързо покритие на портфолиото ни с Android Oreo и Android Pie и сега се ангажираме да предоставим Android 10 също толкова бързо, стартирайки с Nokia 8.1 и продължавайки нататък в цялото ни портфолио в следващите месеци.

Nokia 8.1 е първият смартфон с Android, работещ с Qualcomm Snapdragon 710, който получава Android 10. Стремим се да бъдем първите, които ще внедрят Android 10 в други ключови набори от чипсети. Това изисква целенасочени усилия, за да гарантираме, че получавате най-доброто изживяване на вашия смартфон Nokia. Разбира се, не бихме могли да поддържаме този ангажимент без всички включени в нашата програма за бета лаборатории, които са ангажирани и активно допринасят за формирането на най-доброто преживяване за всичко, което просто продължаваме да подобряваме. Цялото ни портфолио ще бъде обновено до Android 10 в началото на 2020 г."

Феновете на Nokia 8.1 ще се насладят на множество нови функции с Android 10:
  • Навигация с жестове: контролът на вашия смартфон Nokia става по-бързо и разполага с интуитивни възможности
  • Интелигентен отговор: получавайте още по-интелигентни отговори в съобщения, не само на думи, но и действия, които можете да предприемете
  • Контрол на поверителността: разполагате с още по-голям контрол върху личните си данни; контролирайте кога местоположението ви се споделя във вашите приложения – винаги, никога или по избор
  • Режим на фокус: блокирайте разсейващите приложения, когато трябва да се концентрирате върху това, което е важно за вас (опитайте го сега в Бета версия)
  • Семейни настройки: сега част от настройките за Digital Wellbeing, помага на родителите да определят основни правила за цялото семейство
Можете да прочетете и детайлното ни ревю на Nokia 8.1
още по темата

Ето чии смартфони ще получат Android 10 до края на годината

Project Treble ускорява разпространението на новите версии на Android, отчитат от Google
24.10.2019 / 04:23

Издържливият телефон Nokia 800 Tough вече е в България

Устройството идва с дълъг живот на батерията отговаря на военните стандарти на американската армия
24.10.2019 / 03:16

Кога смартфоните Nokia ще получат Android 10

Най-пресните устройства ще получат новата версия на ОС през последната четвърт на 2019-та
23.08.2019 / 04:15
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.