Вече знаем почти всичко за Pixel 4 смартфона на Google, но се оказва, че слуховете продължават. Източници на Nikkei твърдят, че Google са започнали тестове на 5G версия на телефона в Китай (макар че производството може да бъде преместено във Виетнам). Устройството ще продължи да разчита на Snapdragon 855 чипсет, наличен в LTE версията, като други функционални проблеми не са споменати.

Google огранизира специално Pixel събитие н 15-и октомври, но не е сигурно, че компанията ще представи този 5G модел. Слуховете и изтичниците от Nikker предполагат, че прототипите са още в много ранна фаза на тестове и не е ясно дали Google ще успеят с производството така, че моделът да се появи заедно с LTE вариантите. Въпреки че в момента телекомите все още нямат добре изградена 5G инфраструктура, изглежда 5G е последният писък в мобилните технологии и много технологични гиганти се възползват от "модата", за да капитализира.

Google не коментират официално тези течове. Има вероятност все пак подобно устройство да се появи през пролетта на 2020-а година, когато партньорите на Google Fi (Sprint, T-Mobile и US Cellular) ще разполагат с по-големи капацитети на 5G мрежите си. Pixel 4 5G може да се превърне в перфектното устройство, което да покаже на практика резултатите от подобен ъпгрейд на мрежите и да доведе нови абонати.