Анди Рубин показа радикалните телефони от Project Gem

През последните години смартфоните се унифицираха до такава степен, че марките и моделите изглеждат почти напълно идентични, особено от малко по-голямо разстояние. Анди Рубин - основателят на Essential - се е заел да промени това с новия Project Gem. Устройството, което Рубин показа в Twitter, е с много интересен формфактор, за който е разработен изцяло нов потребителски интерфейс.

Други изображения и кратко видео показват гърба на Gem, изработен от материал, който променя цвета си в зависимост от ъгъла. Според информацията, споделена в Twitter, прототипите са в ранна фаза на тестове, а Рубин иска да превъзпита потребителите и да ги откъсне от пристрастяването към смартфоните, използвайки малък екран и интерфейс с гласови команди.

Essential Phone - предишното отроче на Рубин, получи първоначално доста позитивни реакции, но скоро куп проблеми започнаха да дърпат устройството надолу. От забавянето на доставките, през изтеклите лични данни на потребители и до проблемите с тъчскрийна и камерата. Може би тези проблеми накараха рубин да се откаже от наследника - Essential Phone 2, който по информация на дизайнери беше в разработка за известно време. Не е ясно кога ще се появи Gem и какви ще бъдат спецификациите му, но проектът изглежда интересен в свят, в който повечето смартфони изглеждат по идентичен начин.

още по темата

Essential все пак прави нов смартфон, акцентира върху ИИ

Според слухове компанията възнамерява да заложи на малък екран
11.10.2018 / 12:25

Essential работят по отстраняване на забавянето в тъчскрийна на PH-1

Притежателите на този модел смартфони ще трябва да изчакат още малко, преди забавянето да бъде премахнато
19.01.2018 / 12:00

Essential Phone - всичко, което трябва да знаете за новия телефон на Анди Рубин

Ето най-основното, което трябва да знаете за Essential Phone
08.09.2017 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.