Патент показва Samsung смартфон, който се сгъва в две посоки

В края на април 2019-а Samsung са подали патент към Патентното ведомство на САЩ, публикуван само 4 месеца по-късно и в базата на Световна служба за интелектуална собственост. Този патент описва устройство с гъвкав дисплей във вътрешната си част, но за разлика от Galaxy Fold, чиято премиера очакваме съвсем скоро, новият смартфон ще може да се сгъва в две посоки - затваряйки дисплея вътре, както при Fold и оставяйки го от външната страна - както е при Huawei Mate X.

Колегите от LetsGoDigital, на които дължим изравянето на този патент, обръщат внимание, че фокусът не е толкова върху механизма на сгъване, а повече върху факта, че Samsung са разработили технология, която прави възможно използването на капацитивната писалка S-Pen с подобен гъвкав дисплей. Което е важно, тъй като в секцията на сгъване регистрирането на натиск е проблемно. Изглежда корейците са решили този проблем, което позволява да бъдат премествани елементи от едната част на дисплея в другата дори при сгънато състояние (влачене на икони, текст, файлове).

Патент показва Samsung смартфон, който се сгъва в две посоки

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


Въпреки че илюстрациите на патента показват устройство, което се сгъва само по една линия - подобно на Fold, показани са и картинки на смартфон с две линии на сгъване. Вероятно Samsung обаче ще приложи този патент (ако това изобщо се случи) първо при устройство с една линия на сгъване, след което ще мисли за по-авангардни модели.

Споменавайки Fold, в Южна Корея витаят слухове, че Samsung работи върху втора генерация на Fold, базирана върху Note сериите - с по-голям дисплей - 8 инча, вместо 7,3, както и поддръжка на S-Pen. Очаква се това устройство, което най-вероятно ще се казва Note Fold, да бъде представено официално в края на 2019-а година, а продажбите му да започнат в първата половина на 2020-а.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.