Pixel 4 идват с режим за астрофотография

Появиха се пълни характеристики на новите смартфони на Google
В интернет изтекоха изображения на нощно небе, които са направени със задаващите се нови смартфони на Google, наречени Pixel 4. Те са част от пакет със снимки, публикувани от сайта 9to5Google. В него присъстват още изображения, направени със селфи камерата на устройството, както и такива, заснети с основния модул.

Миналата година предходното поколение смартфони на компания дойде с режим, наречен Night Sight, позволяващ получаване на качествени изображения при слабо осветление. Сега компанията явно прави нова стъпка напред и възнамерява да оборудва тазгодишните си продукти с режим за астрофотография.

Pixel 4 идват с режим за астрофотография

Публикуваните от 9to5Google снимки на Млечния път са впечатляващи, особено като се има предвид че са правени със смартфон. Разбира се, не трябва да се изключват и възможности като това целият "теч" или част от него да е просто нечия шега. Редно е да се отбележи и, че в изтекло промо клипче (долу) въпросния астро режим е представен като бързодействащ. Заснемането на подобни изображения дори с професионална техника обаче налага използване на статив и скорости на затвора от порядъка на 15-20 секунди.

Официалната премиера на смартфоните ще се състои на 15 октомври. Очаква се Google да представи две нови устройства – Pixel 4 и Pixel 4 XL. Говори се и за възможна 5G версия на втория.

По-малкият Pixel 4 се очертава да е с 5,7-инчов OLED екран, докато XL моделът е с по-голям диагонал – 6,3 инча. Очаквано и двете устройства идват с Android 10 и са базирани на чипсета Qualcomm Snapdragon 855.

Pixel 4 идват с режим за астрофотография

На задните панели на устройствата камерите са разположени в квадратен елемент, подобно на последните модели iPhone. За разлика от Pro версиите на последните обаче новите Pixel-и са оборудвани с по два сензора. Основният е 12-мегапикселов с размер 1/2.55 инча (същият по размер като този в iPhone 11). Вторият е 16-мегапикселов и предлага двукратно оптично приближение.

Сред интересните нови функции на камерата е такава, наречена Dual Exposure. Повечето смарфони предлагат възможност за изветляване или затъмняване на кадъра преди заснемане на изображението чрез софтуерен плъзгач. Dual Exposure поставя на екрана втори такъв, като едната настройка ще отговаря за светлите, а другата – за тъмните участъци на кадъра. По същество потребителят ще получи възможност за фино управление на HDR. В обичайния случай този ефект се полуава чрез комбиниране на информацията от няколко изображения с различни експозиции. Реализирането на фунцкията е възможно благодарение на новия специализиран чип Pixel Neural Core.


още по темата

Google Pixel 4: Двойна камера и жестове

Новото поколение смартфони на Google идва без изненади, но и с очаквани нововъведения
15.10.2019 / 10:59

Android 10: Нови, важни и интересни функции

Всеобхватен тъмен режим и обновени жестове
04.09.2019 / 06:40
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.