Изследователи останаха разочаровани от издържливостта на Galaxy Fold

Тест показа, че устройството издържа доста по-малко сгъвания от заявеното от Samsung
Един от най-важните въпроси касаещи всеки механизъм е неговата издържливост, т.е. колко живот може да очаква човек от него. В сферата на постоянно използвани устройства като смартфоните реализирането на миниатюрни подвижни части за предизвиква съмнения за тяхната здравина. Затова не е учудващо, че още преди представянето на първия си сгъваем смартфон, Galaxy Fold, от Samsung обявиха, той е тестван и издържа 200 хил. цикъла на сгъване и разгъване.

Колегите от CNET решиха да изпробват компанията и предаваха на живо в YouTube свой тест на устройството. То успешно премина границата от 100 хил. сгъвания и разгъвания, но около 120 хилядното такова обаче се оказа, че едната дясната половина от гъвкавия екран не работи. Малко по-късно устройството изобщо отказа да се включи.

Все пак е редно да се отбележи, че дори 100 хил. цикъла са доста. От самата Samsung изчисляват, че ресурс от 200 хил. сгъвания би стигнал за пет години, ако потребителят му го разгъва по 100 пъти на ден. Трябва да припомним, че Galaxy Fold разполага и 4,6-инчов външен дисплей, който е защитен от традиционно стъкло и е напълно достатъчен за бързи операции с устройството.

Разбира се трябва да се отбележи, че става дума за продукт, в който копанията изследва нови простори и изпробва технологии и подходи. Galaxy Fold струва почти 2000 долара и е почти сигурно, че човек, готов да отдели толкова средства за смартфон, не би го ползвал години наред. Също така, имайки предвид как и в какви условия се използват мобилни устройства далеч не е сигурно, че животът му няма да бъде прекратен от други фактори

Няма как да не отбележим и че този път Galaxy Fold се справя много по-добре от първия опит той да бъде пуснат в продажба. Тогава устройства започнаха отказват буквално в първите часове след изваждането им от кутията в ръцете на журналисти, които трябваше да се запознаят с модела преди официалното му представяне му през пролетта.

След това Samsung в продължение на няколко месеца модифицира продукта си и той вече се продава в САЩ. Предстои пускането му в държави от Стария континент през октомври.


още по темата

Сгъвамият смартфон Mate X на Huawei идва през ноември

Устройството ще струва $2400
23.10.2019 / 06:22

Изтрйте пръстовите отпечатъци, ако ползвате Samsung Galaxy S10 или Note 10

Уязвимост може да даде на всеки достъп до смартфона ви
21.10.2019 / 12:34

Samsung отвежда потребителите до ръба на Космоса

Мисията "SpaceSelfie" е най-новото технологично постижение на компанията с Galaxy S10 5G
17.10.2019 / 09:24
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.