Apple се връщат към правоъгълния дизайн на iPhone през 2020-а?

iPhone 11 най-вероятно ще бъде последното устройство от тригодишния дизайн цикъл на Apple, което означава, че през 2020-а година потребителите ще могат да очакват нов дизайн. И докато повечето фенове на марката се надяват на нещо радикално в стил сгъваем дисплей, истината може би ще е малко по-различна. Уважаваният в технологичните среди анализатор и експерт по всички Apple джаджи Минг-чи Куо смята, че следващите iPhone ще бъдат доста по-правоъгълни - с плоски рамки от неръждаема стомана, много подобни на дизайна на iPhone 4.

На пръв поглед изглежда глупаво за Apple да се връщат към дизайн отпреди почти 10 години, но нещата не са толкова прости. Въпросните 10 години могат да се окажат добра причина да бъде честван подобен юбилей, а също да се отдаде почит към най-успешния и популярен дизайн на Apple през годините. По-правоъгълен дизайн за следващия iPhone ще помогне и за унификация на линията с iPad - миналата година Apple направи iPad Pro доста по-правоъгълен в сравнение с по-плавните форми на предходните модели.
В допълнение към всичко това, Куо казва, че през 2020-а iPhone устройствата ще получат нови размери за дисплеите си - вариращи от 5,4 до 6,1 инча или по-големи, с OLED панели и за трите модела. Което също ще е стъпка напред за Apple - стандартният iPhone 11 все още идва с LCD панел, докато Pro и Pro Max са с OLED екрани.

Ако ви липсва по-индустриалния и откровено мъжки дизайн на iPhone 4 и 5, може да имате късмет с устройствата за 2020-а година. Разбира се, ще трябва да си приготвите солидна сума, все пак това е Apple. Другията вариант е да се яхнете на вълната на телефоните с гъвкави, сгъваеми дисплеи - очаква се до края на годината да се появят двете първи предложения от Samsung и Huawei.
още по темата

Apple готви нов компактен смартфон?

Според слухове в началото на 2020 г. компанията ще представи iPhone SE2
04.10.2019 / 04:24

Кой нов iPhone да изберем?

iPhone 11 срещу iPhone 11 Pro срещу iPhone 11 Pro Max
01.10.2019 / 03:41

Нов ъпдейт ще разреши проблемите с батерията и Siri в iOS 13

Apple бърза да се справи с бъговете в iOS дни след излизането на новите модели iPhone
30.09.2019 / 03:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.