Xiaomi готви смартфон с извит по корпуса екран

Mi Mix Alpha идва с дисплей, почти два пъти по-голям от предния панел
Xiaomi обяви футуристичния смартфон Mi Mix Alpha, чиито екран е не само извит вляво и вдясно, но и се простира върху задния панел. От компанията обявиха, че дисплеят заема 180,6% от корпуса. Разбира се, тук трябва да се подчертае, че става дума за превърнал се в традиция показател, при който се отчита процентът от площта само на предния панел на устройството.

От Xiaomi допълват, че са започнали производството на малък брой серийни устройства, като дебютът не модела се очаква през декември. Не е ясно дали веднага ще бъде пуснат и звън Китай. Дори това да стане обаче се пригответе да се бръкнете дълбоко в джоба. Цената на Mi Mix Alpha ще е 19 999 юана (~5000лв.).

Високата цена е свързана не само с уникалната визия на устройството, но и с усложненото му асемблиране.

На гърба е налице вертикална ивица, в която е разположена тройна камера. Поради наличието на екран и отзад, очаквано, тук не е предвидена традиционната селфи камера. Основният сензор на смартфона е 108-мегапикселов. Останалите два сензора за 20-мегапикселов с широкоъгълна оптика и 12-мегапикселов телефото в двойно приближение.

Xiaomi готви смартфон с извит по корпуса екран

Поради обгръщащия го екран Mi Mix Alpha разполага не с традиционни бутони, а с чувствителни на натиск страни. Четецът за пръстови отпечатъци е скрит в дисплея, а вместо обикновен говорител се използва повърхността на дисплея.

Частите от екрана, които са отстрани на устройството, ще се използват за изобразяване на статус информация, като оставащ заряд на батерията и информация за мрежата, както и други нотификационни икони. Специална технология ще деактивира зони от него, така че да не се стига до случайно активиране на функции при хващане на устройството с ръка.

Смартфонът е базирана последния чипсет на Qualcomm, Snapdragon 855+, който е "гарниран" с 12GB RAM и 512GB вградена памет. Разполага още с 5G възможности и батерия с капацитет 4050mAh и 40W зареждане.


още по темата

Xiaomi подготвя и достъпен смартфон със 108-мегапикселова камера?

Той се очаква да е няколко пъти по-евтин от футуристичния Mi Mix Alpha
02.10.2019 / 11:02

Xiaomi с първо 5G устройство за китайския пазар

Mi 9 Pro разполага с процесор Snapdragon 855+ на Qualcomm, 12 GB памет и 512 GB място за съхранение
26.09.2019 / 11:46
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.