Google Maps тества функция "инкогнито"

Засега няма никакви индикация кога режимът ще бъде масово достъпен
По време на годишната си конференция за разработчици Google I/O, компанията обяви, че ще тества инкогнито режим за Google Maps за Android. В четвъртък стана ясно, че функцията, която прикрива данните на потребителите, ако те не искат да ги споделята, вече е в тестов режим.

Някои потребители на Google Maps вече са получили имейли от компанията в последните 48 часа с покана да участват в групата за изследвания на бета версията на функцията "инкогнито" в Google Maps. Самата функция позволява моментално превключване в новия режим на Android устройства и след като се активира, приложението стартира отново без нито едно от търсенията, данните за местоположението или друга активност, съхранявани във вашия Google акаунт.

Когато включите функцията "инкогнито" в Google Maps, в горната част на интерфейса се появява черен банер, който ясно показва, че режимът е активиран. Обичайният син индикатор за местоположение също става тъмносив.

За съжаление, засега няма никакви индикация кога режимът ще бъде масово достъпен. В момента функционалността е достъпна само в рамките на затворената бета програма.
още по темата

Google пуска инкогнито режим за Maps

Освен това компанията въвежда опция за автоматично изтриване на You Tube History
02.10.2019 / 05:06

Android 10: Нови, важни и интересни функции

Всеобхватен тъмен режим и обновени жестове
04.09.2019 / 06:40

Кой дигитален асистент е най-добър?

Проучване на Loup Ventures хвърля светлина върху работата и ефективността на Alexa, Siri и Google Assistant
26.08.2019 / 10:44
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.