Huawei представи часовника WATCH GT 2 с чипсет Kirin A1

Huawei представи днес в Мюнхен новото си поколение смарт часовници HUAWEI WATCH GT 2, базирани на обявения наскоро чипсет на компанията Kirin A1. Смарт часовниците WATCH GT 2 са първите носими устройства на Huawei, които имат "all-in-one" стъклен 3D екран, формиращ по-широк дисплей. Новите смарт часовници ще предоставят функции за повече спортни активности с по-богата програма, ще позволяват Bluetooth обаждания и възпроизвеждане на музика, подобряване на цялостния фитнес и следене на различни здравни показатели.

Kirin A1 осигурява добър живот на батерията

Новите HUAWEI WATCH GT 2 ще имат още по-издръжлива батерия благодарение на Kirin A1. Собственият чипсет на компанията съчетава усъвършенстван Bluetooth процесор, звуков процесор и приложен процесор с ниска консумация на енергия, плюс отделен блок за управление на разхода на енергия. Приложният процесор използва Cortex-M7, за да постигне ниска консумация на енергия от 10uA / MHz, което е далеч под средното ниво за индустрията от 30uA / MHz.

При ежедневна употреба 46-милиметровата серия на HUAWEI WATCH GT 2 може да работи без прекъсване до 2 седмици, с функциите за интелигентен мониторинг на сърдечната честота, за известяване при повиквания, при седмично използване на до 30 минути Bluetooth разговори; до 30 минути възпроизвеждане на музика и до 90 минути тренировка и използване на режима за проследяване на съня през нощта.

В класически режим 42-милиметровата серия на HUAWEI WATCH GT 2 може да работи в продължение на една седмица. И двете серии часовници имат подобрени функции за живот на батерията при GPS проследяване в режим на тренировка. Животът на батерията на 46-милиметровата серията достига до 30 часа при непрестанно използване на GPS в спортен режим и 15 часа при моделите от 42-милиметровата серия.

3D стъклен дисплей

"Аll-in-one" 3D стъклената повърхност освен красота, дава и по-голямо екранно пространство. При създаването на циферблата на 46-милиметровата серия са използвани техники като при за шлифоване на скъпоценни камъни, за да се създаде извитото 3D стъкло и релефна микрошлифовка над циферблата за по-атрактивен вид. Извитият циферблат от 42-милиметровата серия пък е тънък само 9,4 мм и е украсен с изключително тънка модерна метална рамка.

Huawei представи часовника WATCH GT 2 с чипсет Kirin A1

46-милиметровата серия HUAWEI WATCH GT 2 е оборудван с 1,39-инчов AMOLED HD сензорен екран с резолюция на дисплея 454 x 454 пиксела, по-широка цветова гама и тънък дизайн.

Умни функции и спорт

Спортните ентусиасти търсят смарт часовници, които им дават подробна ежедневна мониторинг информация при спортуване и други дейности. 46-милиметровата серия HUAWEI WATCH GT 2 свързва мобилни устройства чрез Bluetooth и позволява Bluetooth обаждания на до 150 метра разстояние. Часовникът също поддържа функция за записване на контакти в самото устройство и лесното им търсене. WATCH GT 2 идва и с голям капацитет за съхранение на данни, с възможност за съхранение на до 500 mp3 песни.

Huawei представи часовника WATCH GT 2 с чипсет Kirin A1

В спортен режим HUAWEI WATCH GT 2 е съвместим с 15 спорта, включително осем спорта на открито (бягане, ходене, катерене, колоездене, плуване на открито, триатлон и др.) и седем спорта на закрито (ходене, бягане, колоездене, плуване на закрито, свободни тренировки, крос тренажор, гребна машина). За тези 15 спортни режима часовникът осигурява пълноценно наблюдение на приблизително 190 вида данни. Часовникът предоставя целенасочен анализ на данните преди тренировка за различни спортове, анализ на запис на данни по време на упражнението и професионални съвети след това.

Грижа за здравето

HUAWEI WATCH GT 2 прави сърдечен мониторинг, който помага за следенето на брадикардията и сърдечната недостатъчност. Освен когато е в спортен режим, потребителят ще бъде уведомен ако сърдечната му честота е над 100 удара в минута или под 50 удара в минута за период от повече от 10 минути. Потребителите също могат да преглеждат данните в приложението за спорт и здраве на Huawei, за да следят здравословното си състояние в реално време.

В допълнение на следенето на сърдечния ритъм смарт часовникът прави мониторинг и при сън. Лошото качество на съня е проблем за много хора и HUAWEI TruSleep™ 2.0 следи за качеството на съня, сърдечния ритъм, качеството на дишане по време на сън и използва тези данни, за да анализира качеството на съня. WATCH GT 2 комбинира технолгоиите на Huawei в сферата на AI (изкуствения интелект), за да анализира качеството на съня и да даде предложения и информация за подобряването му.

HUAWEI WATCH GT 2 идва и със собствена технология HUAWEI TruRelax™, която помага на потребителите да намалят стреса чрез следене на HRV (променливост на сърдечната честота). Това дава информация за нивото на стреса и освен това задава сигнал, който напомня на потребителя да се раздвижи след опреден период на застояване, като тази функция може да бъде изключена. Потребителите могат да следят стъпките си всеки ден, калориите, които са изгорили и броя пъти, в които стават. HUAWEI WATCH GT 2 предоставя на потребителите пълна целодневна информация за физическото състояние, за да им помогне да развият здравословни навици на живот.
още по темата

Huawei представи новата си серия смартфони Mate 30 (допълнена)

Устройствата идват без услуги от Google
19.09.2019 / 05:29

Huawei Watch GT – стил, практичност и отличен живот на батерията

Huawei са оставили най-важните функционалности, за да предложат до 14 дни автономна работа с Watch GT
18.04.2019 / 03:12
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.