Huawei няма да продава Mate 30 в Централна Европа?

Новите флагмани на компанията може да не се продават или да се доставят в много ограничени бройки
Китайският производител на смартфони Huawei е взел решение да не предлага своите флагмански устройства от серията Mate 30 в Централна Европа. Това съобщи холандският сайт LetsGoDigital, позовавайки се на свой информатор вътре в компанията.

По негови данни решението засега касае само региона на Централна Европа. Междувременно официалната премиера на въпросните смартфони ще се състои в Мюнхен, Германия, на 19 септември 2019 г. Към момента на публикуването на настоящата новина от Huawei не са съобщавали нищо за промяна в плановете си.

Ако информацията на LetsGoDigital е коректна, то Mate 30 Lite, Mate 30 и Mate 30 Pro може да видят бял свят само в някои европейски страни. Техен списък се очаква по време на официалната премиера на серията.

Интересно е да се допълни, преди дни Ричард Ю, изпълнителен директор на Huawei, че смартфоните ще се доставят с последната версия на Android, но няма да предлагат услугите на Google. С други думи техните потребители няма да имат достъп до Google Play, Gmail, YouTube и т.н. Все пак, не е ясно обаче дали те ще могат сами да си инсталират съответните приложения.

В началото на август Huawei представи своя мобилна операционна система – Harmony OS. Тогава компанията заяви желанието си да запази лоялност към Android. Ако обаче възникнат проблеми с достъпа до тази платформа, то тя бързо може да премине към новата собствена ОС. Според последните изказвания на Ричард Ю преходът към Harmony може да започне още през пролетта на 2020 г., започвайки с флагманската серия P40.

Горната ситуация е пряко свързана с напрегнатите отношение между САЩ и Китай. През пролетта Google предупреди, че прекратява бизнеса си китайския производител, след като той бе поместен в черен списък на американското правителство.

Междувременно, ако искате да видите представянето на Mate30, то следете долното видео на 19 септември от 15 часа:


още по темата

iOS 13 затвърждава тенденцията за високи нива на актуализирани iPhone

Само за месец 55% от апаратите, пуснати на пазара в последната една година, са с най-новата версия на мобилната оперционна система на Apple
17.10.2019 / 01:53

Huawei представи новата си серия смартфони Mate 30 (допълнена)

Устройствата идват без услуги от Google
19.09.2019 / 05:29

Гледайте на живо глобалната премиера на Huawei Mate 30

Ще има ли приложения от Google в новия Mate 30 Pro? Ще се продава ли в Европа?
19.09.2019 / 02:40

Apple страда от търговската война между САЩ и Китай

Компанията се срива в класацията на топ марки в Поднебесната
19.09.2019 / 12:59
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.