Швейцарци разработиха самозареждащ се смарт часовник с пулсомер

Рекордна издържливост на батерията, но трябва да бъдете активни
Швейцарският стартъп Sequent представи своето второ поколение самозареждащи се хибридни часовници, базирани на интересна технология, получила престижната награда за дизайн Red dot. Според компанията това е първото подобно устройство, можещо да се зарежда само и е оборудвано с монитор на сърдечния ритъм.

To поставя нов световен рекорд в издръжливостта на батерията, благодарение на иновативните си концепция "Колкото повече се движиш, толкова повече трансформираш", при която кинетична енергия се превръща в електрически заряд.

Часовникът SuperCharger 2 е създаден да работи "по команда" като използва енергия само когато му е необходима. Сензори проследяват движенията, които извършвате и данните от тях позволяват детайлно анализиране на здравословното състояние.

Разработчиците на SuperCharger подчертават още, че техният продукт щади околната среда. Благодарение на технологията си, той може да предотвратява производството батерии. Също така каишката и някои електронни части са направени от рециклирана пластмаса, събрана от океаните.

През 2017 г. Sequent набира над 1,2 млн. долара. от предварителни поръчки за първия в световен мащаб самозареждащ се умен часовник. Новият им продукт струва 181 долара в нова кампания в Kickstarter.
още по темата

HONOR пусна умния си часовник MagicWatch 2 официално в България

Kirin A1 чипсетът обещава 14 дни живот на батерията
13.02.2020 / 12:40

Смарт очила ще помагат при липсата на концентрация

Те ще потъмняват, когато се разсейвате
30.10.2019 / 11:32

Слух: Google ще представи умен часовник на 15 октомври?

Информациите за Pixel Watch не са нещо ново, но тази година те може да станат реалност
10.10.2019 / 12:04
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.