Samsung Galaxy S11 може да бъде с телескопичен дисплей

Преди известно време писахаме за интересния патент, който LetsGoDigital намериха и който Samsung бяха подали. Докато в него се касаеше за устройство, чийто дисплей се изваждаше настрани, сега става дума за нов патент, който по сходен начин разпъва дисплея по дължина. Патентът е подаден на 21-и февруари 2019-а година и публикуван от Патентното ведомство на САЩ на 29-и август.

"Електронно устройство с подвижен гъвкав дисплей" е наименованието на документа, който показва смартфон, разгъващ се по дължина по подобие на слайдър, но този път дисплеят е гъвкав и се разпъва заедно с цялото устройство. От скиците в патента и 3D визуализациите, които колегата Илзе е направила, виждаме доста интересен дизайн и солидни и качествени материали. Samsung са се посртарали да опишат изключително детайлно системата, която държи останалата част от дисплея навита в тялото, което говори за сериозността на намеренията на корейците. Има голяма вероятност компанията да работи върху прототип или дори да има вече оперативно устройство.

Samsung Galaxy S11 може да бъде с телескопичен дисплей

© Ilse Jurrien, LetsGoDigital


Механизмът е доста хитър и включва малък вал, който навива дисплея в тялото при сгънато състояние. Неговият радиус е такъв, че да бъдат избегнати проблеми в точките на огъване (каквито например са по-вероятни при Fold и Mate X). С оглед на подаваните патенти, очевидно много компании са се яхнали на вълната със сгъваеми телефони и такива, които да увеличават площта на дислея, а Samsung предлага доста иновативно решение с последния патент.

Samsung Galaxy S11 може да бъде с телескопичен дисплей

Разбира се, заглавието ни е малко спекулативно - съвсем не е сигурно, че Galaxy S11 ще използва подобен дизайн и дори е по-вероятно, ако Samsung решат да направят крайно устройство, то да носи ново наименование - по подобие на Fold - в този случай Stretch или нещо подобно. От всичко това обаче става ясно, че искаме или не, съвсем скоро пазарът ще се наводни или поне ще започне да включва доста подобни устройства.
още по темата

Samsung представи смартфон с 64-мегапикселова камера

Galaxy A70s идва още с 6,7-инчов екран и голяма батерия
30.09.2019 / 03:39

Samsung готви по-евтин вариант на Galaxy Note?

Според слух корейците работят върху доста по-достъпна версия на своя флагман, оборудван със стилус
26.09.2019 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.