Huawei патентова смартфон с камера зад дисплея

От известно време чакаме смартфони, които ще имат екран на цялата предна страна - без досадни дупки и прорези - и може би Huawei ще са първите, които да предложат подобно устройство. Отново дължим находката на LetsGoDigital, които са изровили патент, подаден от китайската компания в началото на 2018-а година за смартфон с камера под основния дисплей.

Патентът носи наименованието "Мобилен терминал под дисплея" и е публикуван на 29-и август 2019-а година. Той включва много детайлно описание на технологията, както и серия от скици. Дисплеят на устройството е описан като "частично прозрачен" - в частта си под селфи камерата и сензорите. Там, където обикновено се помещава лентичката със статус менюто, Huawei са поставили не само селфи камерата, но и LED индикатор, сензор за осветеност и дори светкавица.

Ако селфи камерата не се използва, няма да можете да я видите - в този случай прозрачността на дисплея намалява (между 50 и 99%), за да може да изобрази традиционните статус икони и известия. Потреителите ще могат чрез плъзгане да настройват прозрачността по желание. При използване на камерата и сензорите, тази част от дисплея става напълно прозрачна, за да се гарантира максимално качество на изображението.

Huawei патентова смартфон с камера зад дисплея

© LetsGoDigital


Патентът също описва възможността за други полупрозрачни и прозрачни части от дисплея. Технологията ще бъде приложима както при LCD, така и при OLED екрани и може да бъде използвана с плоски или извити дисплеи. Не е ясно какво се случва с четеца на пръстови отпечатъци - дали за него ще бъде използвана подобна полупрозрачна технология или ще се разчита на вече наложената и използвана в Mate 20 Pro (и Mate 30 Pro вероятно).

Подобен дизайн обаче няма да видим скоро - очаква се устройства с този патент да се появят най-рано в края на 2020-а година и по-скоро в началото на 2021-а.
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.